Италианската звезда Ал Бано пристига у нас за премиерите на филма "Пътят към щастието" и автобиографията си "Това е моят живот".

На 12 декември певецът, който заедно с Ерос Рамацоти е най-продаваният италиански изпълнител по света, лично ще разписва книгата си на щанда на "Сиела" в рамките на Панаира на книгата. Филмът за неговия живот пък може да бъде видян ден по-рано в

Дома на киното. Журналистът Георги Тошев, автор на "Пътят към щастието", не скри, че е истински очарован от срещата си с Ал Бано: "Той е един прекрасен човек в есента на живота си, щастлив и хармоничен".

Някогашното бедно момче от юга го приема изключително гостоприемно в имението си, в което живее с майка си. Именно там, връщайки се към корените си, Ал Бано се занимава с туризъм и прави чудесно вино, което смята в скоро време да продава и у нас.

Тошев описва биографията на италианеца като изключително четиво. Далеч от патоса и превъзмогвайки болката, Ал Бано реди пъзела на живота си, събирайки го парче по парче - разводът с Ромина, неуспешната връзка с меркантилна балерина, ужасът от това да загубиш детето си и надеждата, която в неговия случай наистина умира последна.