Даниел Радклиф - актьорът в ролята на момчето магьосник Хари Потър, се оказа най-богатата британска знаменитост на възраст под 30 години.

Той оглави класация, в която на челни места са още двама от актьорите във фентъзи сагата - Ема Уотсън и Рупърт Гринт.

Даниел Радклиф води по богатство с 45,7 милиона паунда, следван от Кийра Найтли - британката от поредицата "Карибски пирати".

Според класацията, цитирана от "Индипендънт", тя притежава 30,1 милиона. На трета позиция е актрисата в ролята на Хърмаяни - Ема Уотсън, която много британски тийнейджърки вече приемат като модел за подражание. От участието си в сагата "Хари Потър" Ема е събрала над 20,6 милиона.

Уотсън разкри наскоро, че преди да навърши пълнолетие, изобщо не е знаела колко пари получава за ролята си във филма. Когато научила, новината била много шокираща. Въпреки голямото богатство Ема Уотсън е решена да последва примера на своята героиня Хърмаяни и да се посвети на учението. Нейният любим от филма - Рупърт Гринт, признава, че не върви по нейните стъпки.

Вместо това той харчи своите 19 милиона за скъпи коли. На пето място в класацията попада актьор от конкуренцията на Хари Потър - вампирската поредица "Здрач". Робърт Патинсън може да се похвали с 18,5 милиона. Наскоро звездата от "Здрач" участва в благотворителна акция, в която продаде себе си за 30 000 долара. За тази сума победителят от търга ще може да се запознае с него и останалите от екипа на филма.