"Моята игра не са само головете", позволи си да скромничи Димитър Бербатов след невероятното постижение срещу Блекбърн.

Митко вкара 5 гола за успеха при разгрома 7:1, като изравни рекорда на Висшата лига за всички времена, който вече дели с Анди Коул, Джърмейн Дефоу и идола си Алън Шиърър. Досега друг българин нямаше 5 гола в големите първенства на Европа.

"За мен лично е важно как си взаимодействаш със съотборниците като цяло. Това бе фантастичен следобед за отбора и лично за мен. Все още не мога да повярвам, че вкарах пет гола! Случвало ми се е и преди, но беше преди много години у дома в България (б.р. с ЦСКА срещу молдовския Контруктоурл при успеха 8:0 за Купата на УЕФА). Чувството да сториш подобно нещо във Висшата лига на Англия е велико, особено след като само няколко играчи са го правили преди теб. За мен е огромна чест да се наредя до футболисти като Шиърър и Коул", продължи Бербо в интервю за клубната телевизия на "червените дяволи".

"Бях малко загрижен заради головата суша, която ме беше налегнала. Когато си нападател, хората гледат единствено колко вкарваш. Днешният за мен е свързан само голове, но не мога да скрия, че ми е приятно. Не знам кой от головете ми е най-любим. Първият обаче беше най-важен, падна в началото на мача и ни даде увереност да играем, както желаехме. Искаме да останем на върха. Знам, че трябва да извървим доста път, но имаме отбор и способности, за да успеем", завърши Бербатов.

Сър Алекс не скри задоволството си от представянето му. Мениджърът посвети коментара си за мача изцяло на българина и партньора му в атака Уейн Рууни.

"Бербатов и Уейн бяха фантастични. Те бяха постоянна заплаха за съперника с движението си по терена и пасовете, особено двойните помежду им. Топпредставяне от тяхна страна. Бербатов записа невероятно постижение. Той можеше и да вкара и шест при удара си с глава накрая. Вратарят Пол Робинсън обаче направи много добро спасяване. Търсихме това постоянство в играта си като темпо и ритъм. Винаги съм обръщал внимание на това. Днес се справихме и се върнахме в нормалния си начин на игра. Много съм щастлив, че вкарахме и доста. Оправихме головата си разлика. Представихме се много добре като отбор", заяви шотландецът.

Куп суперлативи за Димитър Бербатов отправи и съотборникът му Майкъл Карик. "Велико представяне на Бербатов. Головете му бяха от голяма класа. Особено този в 30-ата минута, който дойде след двойно подаване. Това беше нещо специално и трябва да бъде избрано за номер 1 на сезона. Всички знаем, че не всеки ден се вкарват 5 гола в един мач, така че радваме наравно с Бербатов. Аз съм сигурен, че той ще отбележи още много голове за нас", обяви халфът.

Източник: "Стандарт"