Сюзън Бойл, която се прочу в целия свят, след като взе участие в телевизионното шоу "Британия търси таланти" през 2009 г., води заключителни преговори, за да изпълни главната роля в мюзикъл, който ще проследи бързия й възход към славата, съобщиха в. "Сън" и Контактмюзик..

"Ще изляза на сцената, вместо да наблюдавам как търсят изпълнителки, които приличат на мен - заяви тя - Наистина бе приятно да видя, че много хора ме подкрепят"

Мюзикълът ще проследи скромния живот на Бойл в Блекбърн, периода, когато тя живее сама заедно с котката си Пебълс, и успехите на певицата, свързани с излизането на албумите й "I Dreamed A Dream" и "The Gift".

Представленията вероятно няма да са само в лондонския Уест енд. Продуцентите планират да тръгнат на турне с мюзикъла по-късно следващата година, защото смятат, че той ще е много популярен.

"Сюзън има изключително верни фенове, заявиха продуцентите. Ще дойдат хора от целия свят, за да видят изпълнението й в мюзикъла. Няма да се изненадаме, ако някои от тях си купят билети за пет последователни представления."