Анджелина Джоли получи голямо неофициално признание в Камбоджа, родина на осиновения й син Мадокс, след като световноизвестен хиндуистки храм беше кръстен на нейното име.

Президентът на Универсалното сдружение по хиндуизъм Раджан Зед съобщи пред сайта Wenn, че актрисата е толкова обичана в Камбоджа, че било взето решение един религиозен храм в град Ангкор да бъде преименуван на храм Анджелина Джоли. "Храмът от 12-и век се наричал Та Прохм, известен е също като Старият Брахма, а първоначално бил наречен Раджавихара или кралският манастир.

Сега популярното му наименование е храм Анджелина Джоли. Смята се, че редица сцени от първата част на "Tomb Raider" са били заснети тук", допълни Зед. Той обаче уточни, че неофициалното преименуване носи и голяма отговорност, която предполага, че актрисата ще помага за поддържането на древния храм.

"Бих призовал Анджелина Джоли да работи за по-доброто опазване на това световно наследство, тъй като трябва да се направи повече за поддържането на храмовия комплекс и околностите му, да бъдат опазени от вандализъм и разграбване", допълни Зед, цитиран от БГНЕС.