Може да се направи трансплантация на черен дроб на Андрей Баташов, тъй като направената биопсия на актьора е показала, че той няма рак, съобщи  БЛИЦ, позовавайки се на роднините на Баташов.

Най-вероятно операцията ще извърши екипът на началника на Клиниката по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия на ВМА проф. Никола Владов, светило в бранша.

Бъбреците, сърцето и мозъкът на актьора функционират добре, овладян е и сепсисът. Оказа се, че преди година и половина Баташов е изкарал на крак безсимптомен хепатит. По-късно, пак на крак, е боледувал от пневмония.

В "Байландо" по Нова днес започва благотворителната кампания за събиране на средства за Андрей. През цялата седмица четирите двойки, които продължават участието си, няма да бъдат оценявани от журито, а ще пеят, за да помогнат. С призив към зрителите за Андрей ще се обърнат майка му Теодора, съпругата му Боряна и певецът Георги Христов. Към тях ще се присъединят Велислава

Дърева и Андрей Слабаков, както и един от най-близките приятели на актьора - Методи Манченко. Дамското трио Нели Рангелова, Богдана Митова и Вики Терзийска ще посветят на каузата Pretenders и "I'll stand by you. Орлин Горанов пък ще пее заедно с момчетата от спектакъла "Ритъм".