Наскоро бившата №1 на световния тенис сподели, че окончателно е успяла да се пребори с рака и вече нищо не пречи да се наслаждава на живота. Стана обаче ясно, че за да е пълно щастието на бившата лесбийка №1 на корта, много липсва майчинството, съобщава в. "Монитор".

По този повод 59-годишната американка с чешко потекло обяви, че е готова да стане майка. „Искам да си осиновя две деца, брат и сестричка, казва Мартина. По света има толкова много деца, които се нуждаят от свой дом. А аз ще бъда добра и весела майка.”

На желанието на Мартина да стане майка обаче пречи една минала трагедия, която до ден днешен не дава покой на любовната  партньорка – 39-годишната рускиня Юлия Лемигова. Бившата „Мис СССР” многократно искаше властите във Франция да подновят разследването на смъртта на 5-месечния й син Максимилиан.

Юлия роди момчето в края на 1999 г., след като известно време беше любовница на френския банкер Едуар Щерн, наследник на известна фамилия и близък приятел на президента Никола Саркози. Навремето властите твърдяха, че бебето е умряло от естествена смърт, докато Юлия твърдеше, че е убито. Сега обаче френската полиция официално поднови разследването, тъй като наяве излязоха нови обстоятелства.

Вестник „Дейли Мейл” цитира един от френските топследователи, според когото отношение към смъртта на бебето имат куп влиятелни хора във Франция, включително и няколко политици. Юлия пък е категорична, че убийството на незаконно родения Максимилиан е пряко свързано с баща му, който се числеше към каймака на френския елит. Тогава обаче думите се възприемаха като „теория на конспирацията”. Тогава обаче полицията си затвори очите за факта, че при аутопсията в кръвта на бебето беше открита огромна доза от транквиланта диазепам, който дори в минимални концентрации би убил детето.

И още: гледачката на бебето – българката Мая

Малко преди смъртта на бебето споделила в писмо до Юлия, че се страхува за живота му. След това Мая изчезнала, а Юлия намерила детето си мъртво. Сега френската полиция издирва българката, за да я разпита.

Историята става още по-заплетена, след като на 28 февруари 2005 година самият Едуар Щерн е намерен застрелян в апартамента му в Женева. Мъртвият банкер е бил облечен в розов латексов костюм, който обикновено използвал при садо-мазо игри. За убийството беше обвинена новата му приятелка – 40-годишната русокоса моделиерка Сесил Бросар.
.