Тя е смятана за една от най-добрите актриси на своето поколение, но трайната любов изглежда се изплъзва от ръцете й, пише "Дейли мейл".

След раздялата на Кейт Уинслет с втория й съпруг Сам Мендес, приятелите й бяха щастливи да я видят с модела Луис Дауър.

Но само четири месеца по-късно, романтиката свърши и Кейт каза, че иска да е сама.

През лятото, двамата изглеждаха истински щастливи, когато бяха фотографирани да тренират на улицата, близо до дома на Кейт в Ню Йорк. Уинслет беше на колело, а Дауър, гол до кръста, тичаше до нея.

Те се срещнаха на парти, организирано от общ приятел, скоро след като Кейт и филмовия режисьор Сам Мендес, на 45, обявиха, че прекратяват седем годишния си брак, „като запазват приятелски отношения и по взаимно съгласие.”

Дауър e на 35 години - на същата възраст като звездата от "The Reader" и "Revolutionary Road" и връзката му с актрисата изглеждаше обещаваща.

*Нова любов: Кейт и Луис на парти в Испания

Уинслет дори го запозна с родителите си, Сали и Роджър, в самото начало на връзката.

Въпреки големите надежди за продължителна романтика, сега са разделени и техни близки казват, че е било класически случай - връзката им била "нова любов след разочарование".

„Луис беше точно това, от което Кейт се нуждаеше след болезнената раздяла със Сам и те си изкараха страхотно.”, сподели приятел.

*Луис и Кейт 

„Все пак, те осъзнаха, че връзката им не се получава и Кейт има нужда да остане сама. Тя е много благодарна на Луис, че й помогна да събере живота си обратно след проваления й брак, и те се забавляваха заедно, но тя усети, че всичко е приключило, и иска да се концентрира върху кариерата и децата си.”

Кейт има 6-годишен син Джо от Сам Мендес (който получи Оскар за режисьор на „Американски Прелести”), с който тя се раздели през март.

Актрисата има и дъщеря, на име Миа, на 10, от първия й брак с Джим Трипълтън, също филмов режисьор.

Луис Дауър, който е роден в Корнуол, се е надявал да заживее в Чикаго с Кейт, докато тя се снима в последния филм "Contagion", където играе доктор, заедно с Мат Деймън.

Двойката планираше да си наемат апартамент и да летят до Ню Йорк през уикендите, за да прекарват време с Миа и Джо, за които през седмицата се грижеше Сам Мендес.



*Подпечатано с целувка: Кейт и Луис хванати в момент на проява на нежност

Но след като връзката достигна своя кризисен момент миналия месец, Дауър реши да се върне сам в Лондон.

„Луис напълно подкрепяше Кейт за Чикаго и се разбираше много добре с децата й. Но Кейт почувства, че трябва да отиде сама в крайна сметка и да има време за себе си. Тя почувства, че беше избързала с нещата и имаше нужда да е сама, за да реши какво иска.”

Уинслет, която стана известна в Холивуд с невероятното й изпълнение, заедно с Леонардо ди Каприо в хита от 1997 „Титаник”, е имала доста проблеми в любовта.

Първата й любов беше колега актьор Стивън Тредър, с който излиза пет години. Тя го описа като „най-важния човек в живота ми след семейството”, но той загина трагично от рак на костите, на 34, скоро след приключването на „Титаник”.

Бързо след това последва романс с Руфъс Сеуел, но приключи след 3 месеца.

„Бяхме много добри приятели, но никога не беше сериозна връзка”, тя добави по-късно.



*Кейт със Стивън(Л),и с Руфъс(Д)

Бракът и с Трипълтън последва през 1998. Практичната двойка имаха скромно тържество след сватбата в Ридинг, но брака просъществува само три години.

*Съпруг едно и две: Кейт с Джим (Л), и Сам (Д)

Уинслет се омъжи за Мендес през май 2003.

Дауър, както стана ясно, се е обръщал към най-добрия си приятел модела на Долче и Габана, Дейвид Ганди, на 30, за съвети относно раздялата.

*Дейвид Ганди

Раздялата, обаче, изглежда не го е натъжила много. Скоро Луис беше забелязан да купонясва с група момичета в известния лондонски клуб Whisky Mist. „За жалост, не говоря за личния ми живот”, каза той. Говорител на госпожица Уинслет отказа да коментира.