Поп кралицата Мадона, държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън и Желязната лейди - Маргарет Тачър, са сред 25-те най-влиятелни жени на XX век, сочи класация на сп. “Тайм”

Повечето от дамите в списъка вече не са между живите, но са оставили трайни следи в световната история, наука и култура. Сред Големите 25 значителен дял имат жените политици.

Между тях са любимката на Индия Индира Ганди, първата жена президент на Филипините Корасон Акино, бившата министър-председателка на Израел Голда Меир, последната съпруга на Мао Цзян Цин, Желязната лейди на Великобритания Маргарет Тачър. Място в класацията намират и дами, чиято най-активна политическа дейност е след края на XX в. - като Хилъри Клинтън и германската канцлерка Ангела Меркел.

Втората голяма група е на дамите, оставили своя отпечатък върху световната култура. Тук се нареждат революционерката в модата Коко Шанел и Есте Лаудер - основателката на популярната козметична компания. Световноизвестните готвачки Марта Стюарт и Джулия Чайлд също са в класацията. От света на шоубизнеса представителките са Опра Уинфри, Мадона и Арета Франклин. Писателката Виржиния Улф също попада в групата. Нобелистката Мария Кюри представя жените учени.

В третата голяма група са общественички, между които Майка Тереза и Елинор Рузвелт, както и няколко известни предимно в САЩ активистки за граждански и човешки права.

Няма я и британската кралица Елизабет Втора, която е начело на една от най-богатите страни от 1953 г. насам