"Животът ми в Турция е като приказка, в сравнение с живота, който живея тук. Като започнем от отношенията на хората и човечността им, като минем през красивите картини и гледки на Истанбул, хубавата кухня, морето, допира на двете цивилизации - Европа и Азия, та стигнем до любовта, която получавам от роднините на бащата на дъщеря ми" - споделя Лияна в интервю за в. Труд.

"Но човек понякога не навреме оценява нещата. Единствено патриотичното чувство ме връща в България. Закърмена съм от малка с тази обич към родината. Тази привързаност към семейството, улицата, града, в който живея, ме задържа тук, иначе няма нещо, което силно да ме тегли.

Особено след всичко това, с което се сблъсках, с тази омраза, която получих в огромни количества - къде заслужена, къде не. За съжаление, България сега не е това, което съм рисувала в съзнанието си като малка. Баща ми ме е учил да уважавам историята и хората, които са дали живота си за родината. За съжаление потомците на тази шепа българи са достойни да бъдат наградени като най-големите дупедавци" - коментира огорчената певица.

Лияна, която е братовчедка на друга поп фолк звезда - певецът Константин - признава, че семейството на двамата не се отнася особено добре към жанра, който потомците на стария софийски род са избрали. "Не е тайна, че и моят баща, и неговата майка са се занимавали с класическа музика. Имат друга култура, баба ми знае всички опери. Ние сме посветени в класиката - всяка седмица са ме водили или на оперета, или на опера. Осъзнавам, че те не гледат много положително на жанра, в който сме, но също така не гледат положително и на съвременния начин на живот.

Нашата професия и музика са в унисон с времето - за да можеш да живееш нормално, трябва да си част от общото стадо, иначе ще си отхвърлен. Едва ли аз и Коце, ако пеем класическа музика и се опитваме да променяме вкуса на хората, някой ще ни погледне насериозно. Въпросът е, че и на двама ни в сърцата и в душите звучи една друга музика. Нашата също е приятна, но когато става въпрос за забавление" - казва певицата.