По време на гостуването си в токшоуто "Открит микрофон" с Емилия Стоянова, Галена получи много предложения от страна на феновете за дуетни песни с известни фолк изпълнители.

Певицата чак се учуди от различните конфигурации, в които мислено я поставят слушателите, питайки я дали би направила дует с не един и двама нейни колеги.

В ефира на радио "Сигнал плюс" Галена издаде, че е правила запитване за дует с гръцката звезда Никос Вертис. "Скоро бяхме се свързали с Никос Вертис. За съжаление компанията не му разрешава да пее с турци и с българи в съвместни проекти. Имах желание да направя песен с него, тъй като страшно много го харесвам. Надявам се един ден, дори не в дует, дори само като фенка, да изпея някоя песен с него" - каза Галена.

Междувременно стана ясно, че рано или късно дуетна песен с Преслава ще има. И двете вече са коментирали това и имат голямо желание да изпеят една хубава песен заедно.

Галена коментира актуалната тенденция във фолка - да се правят триа и дуети. Публиката приема изключително добре съвместните музикални проекти на изпълнителите и изглежда тази мода ще продължи и през следващата година.

"В един момент, надявам се, да не преекспонираме нещата. Въпрос на проект е - да има хубава песен и да си подхождат изпълнителите. Ако трябва и квинтет ще направим, въпросът е да се хареса, да сме задружни, а за всеки ще има място под слънцето, нека да се забавляваме. Когато ние сме добре, и хората ще ни се радват. Когато го показваме това, е още по-добре" - казва певицата.