Броени дни преди Емилия да замине за турнето си в САЩ, от в. "Галерия" й взеха интервю, в което талантливата певица говори искрено за началото на кариерата, за колежките и за семейството си... Прочетете го...

- Емилия, за първи път ли ще пееш в САЩ?

- Да, въпреки че съм имала покани и преди това. Първия път обаче отказаха да ми дадат виза, и то без никаква конкретна причина. Стана по-добре, защото тогава нямах достатъчно репертоар.

- Как мина сега интервюто в посолството?

- Много леко. Ние пътуваме с работни визи до Щатите. Няма как да емигрирам там, защото никога не бих оставила детето си само. Освен това познавам сегашния американски посланик г-н Уорлик, който ми се струва много позитивен и отворен човек. Споделих му, че ми предстои турне в САЩ, и дори му разказах къде ще пея. Ще имам осем или девет концерта, първият ще бъде в Калифорния.

- Помните ли какво си купихте с първия хонорар?

- С първия точно не, но си спомням, че когато започвах да работя по кръчмите, дълго спестявах пари, за да си взема мобифон. Живеех в квартира в Димитровград. Купих си двукасетъчен касетофон. Това беше голямо постижение за мен, защото все още бях ученичка, а вечер работех в един ресторант. Пеех за 20 лева на вечер.

- Явно не се срамувате да говорите за началото на кариерата си?

- Така е. Не съм от богато семейство, не са ме лишавали от нищо, но не съм глезено дете. Сега също не съм богата. Направила съм доста неща, но не всичко съм постигнала сама. Затова поддържам връзка с всички, които са ми помагали. Благодарение на "Пайнер", на приятели, на мъжете, които са били до мен, съм стигнала до тук. Но никога не съм позволявала на мъж да ме издържа. Много съм горделива и не си представям никой да ми плаща, за да се чувствам длъжна. Помагат ми в рамките на нормалното. Никой например не ми е купувал имоти.

- Но се появи ваша къща в Сандански, която струва повече от милион?

- Тази къща не е моя. Ние нямаме брак с Коко Динев, за да претендирам върху нея. Тя е негова, както и на двете му деца.

- В какво инвестирате парите си?

- Най-вече в себе си. Трябва да изглеждам добре, да имам хубав стайлинг. Въпреки това не съм от певиците, които харчат хиляди за клипове. Карам по-спокойно, харесват ми по-естествените неща. Вярно е, че приемам работата си като бизнес, а не като забавление. Изкарвам си хляба с това. Както всички нормални хора си плащам тока, водата, данъците. Не влагам обаче повече, отколкото изкарвам.

- Помагате ли на родителите си?

- Правя го, откакто завърших училище. Те знаят, че никога няма да ги изоставя. Може да нямам за себе си, но за тях ще има винаги. Майка ми много се тормози от клюкарските статии, които излизат за мен. То и аз се дразня, въпреки че знам, че на всички е интересно кой с кого спи, кой си има любовница. Ядосвам се обаче, когато пишат, че съм казала нещо. А това не е така. Като например, че съм заявила: "Питайте кумицата Преслава", по повод конфликтите около сватбата на Константин. Това е пълна лъжа. Никога не съм говорила подобни глупости. От старите изпълнители знам - за колежка или хубаво, или нищо.

- Защо все пак не бяхте на сватбата на Константин, а Коко отиде?

- Така съм преценила, така съм направила. Имам си причина, която не бих искала да споделям публично. Когато съм обидена за нещо, не ходя никъде. С Коцето не сме скарани, но станаха недоразумения.

- Вярно ли е, че идвате да живеете в София?

- Да. През май Иван ще стане на 3 години и е време да започне да ходи на детска градина. Предпочитам да учи тук. Търся си по-голям апартамент, защото моят е малък. Детето ми расте и няма как да останем в Сандански. Искаме да се развива в столицата, защото ще има повече възможности.

- В началото на кариерата ви ви сравняваха с Десислава. Какви са днес отношенията ви?

- Десислава ми е слабост, защото сме преживели много неща заедно. Две години деляхме квартира в Димитровград. Плащали сме си тока, водата и телефона заедно. Парите ни бяха общи. След като тя напусна "Пайнер" пътищата ни се разделиха. Чуваме се от време на време.

- Можете ли да месите баница, както показвате в клипа "Аларма"?

- Не.

- Кой готви у вас?

- Сега съм при майка ми. Тя е толкова добра кулинарка, че винаги след като отида при нея, после спазвам диети. Мисля, че като се пренеса в София, ще се науча да готвя. Няма да оставя детето си гладно.

- С Деси кой ви е готвил, когато живеехте на квартира?

- Ядяхме пушени сирена и хамбургери. Не сме се глезили със скариди, омари и октоподи. Не е имало пари за такива работи. Карахме основно на хляб и на лютеница. Гордея се даже с това, защото човек трябва ад помни откъде е тръгнал.

- Какво искате да ви се случи в живота?

- Не искам да живея на дребно, защото който живее на дребно, умира на дребно. Не е важно дали съм яла само хляб и лютеница, а докъде ще стигна.