Една от звездите на фолка - Анелия сподели мнението си за жанра попфолк в токшоуто "Открит микрофон".

Певицата бе провокирана от едно интервю на Ивана за списание "Story", в което Мегазвездата на телевизия "Планета" каза, че в момента фолкът е циганизация, пише signal.bg.

"Фолкът е музика, която може да има етно ритми. Фолкът много се разви и това, че има два-три кючека, които са хит на пазара, не означава, че нашата музика е циганизирана. Има много стойностни песни.

В никакъв случай не искам да влизам в опозиция на Ивана, защото и тя е реална. Факт е, че се наложиха няколко такива песни на пазара, но това не означава, че това са единствените песни, които диктуват пазара.

Айде, няма да коментирам мои песни, но например "Влез" на Цветелина Янева не мисля, че е песен, която е циганизирана, а това е песен, която е наложена на пазара" - казва Анелия пред Емилия Стоянова.

"Не съм чела интервюто на Ивана и не знам какво точно има предвид, но аз не слагам музиката в кутийки и смятам, че трябва да има песни от едната до другата крайност.

Имам песни с попфолк звучене, имам песни с изчистено поп звучене, типичен кючек нямам, но дори и за това съм отворена, ако хората го искат.

Не трябва да слагаме музиката в кутийки, за мен това е най-голямата грешка" - категорична е певицата.