Много млади жени в страната се целят да влязат във футбола по няколко причини.

Едната и най-честата е да си намерят гадже млад ритнитопковец, който се е издигнал и да им реши финансовите проблеми от раз, пише blitz.bg.

Втората е отборът да им е поднесен на тепсия, а те да се правят на главни и да си въобразят, че нещо ръководят, а истинският собственик да си дърпа конците зад гърба им.

Третата и най-печеливша е жените се поограмотяват и напират да станат спортни мениджъри, за да се опитат да спечелят покрай футбола със своите решения за трансфери, да откриват млади таланти и т.н.

И докато някои девойки само си играят на футбол, други започнаха да печелят от трансфери. Точно те показват, че няма чисто мъжки територии.

Наскоро попфолк певицата Бриана съобщи, че планува да стане собственичка на поповския футболен отбор „Черноломец”. Чалгаджийката, която доскоро беше гадже на Ивелин Попов, се хвали, че ще успее да се конкурира с Коко Динев.

Изпълнителката е в много добри отношения със досегашния собственик на клуба Христо Белчев. Точно той й обещал да й го прехвърли в най-скоро време. До края на годината певицата смята да започне да се ограмотява по темата и за начало ще се запише да изкара мениджърски курсове.

Мога сама да ръководя футболен клуб, похвали се наскоро прясната водеща на сутрешния блок на Нова телевизия Ели Гигова. Най-вероятно дъщерята на президента на ФК „Локо” София Николай Гигов е прихванала в това отношение нещо от него. „Но няма да го направя сега. Просто го казвам, гледайки в по-далечно бъдеще. Защо не. Обичам футбола и това ще ми достави удоволствие. Мисля, че мога да се справя без проблем,” коментира екранната партньорка на Витомир Саръиванов.

Попфолк певицата Малина пък бе първата, която взе лиценз за футболен мениджър още през 2004 г. Тогава тя недвусмислено се закани да стане най-добрата в бранша и дори да измести Лъчо Танев. Първият й трансфер бяха двама нейни футболисти – Галин Иванов и Жельо Желев, които отидоха в „Берое”. Тя успя да уреди и сина си Симеон Мечев да порита в „Левски” и в „Вердер” Бремен. Още първите две-три години фолкветеранката подписа с 11 млади спортисти и разказваше навсякъде колко е горда с това. „Факт е, че моят син ме провокира да стана спортен мениджър. Предизвикателството е голямо, но знам, че ще успея и ще стана най-добрият мениджър в България. Зная какви са амбициите, целите и възможностите ми”, признава си Малина. Някои медии веднага я обявиха за най-красивия футболен мениджър. По време на световното първенство по футбол в Африка тази година на няколко пъти се наложи изпълнителката да коментира срещите между отборите.

Водещата „На кафе” Гала дори й подари оригинална вувузела, за да й върви като на световно. Според певицата новоназначения треньор на националния ни отбор по футбол Лотар Матеус не ставал. „Лотар е бил страхотен играч, но историята ни дава много примери, че от добрите футболисти по-късно не стават добри наставници”, смята Малина. Тя е на мнение, че ръководството на БФС трябвало да заложи на българското, защото родните таланти, наред с Бербатов доказвали, че трябва да им се има доверие. „Например, Илиан Илиев и Кокала биха се справили отлично. Вижте какво прави „Славия”,” дава своите номинации фолкдивата.

Певицата заяви, че стиска палци Митко Бербатов да преосмисли отказа си да играе с националния отбор и да се върне отново в редиците му. Попфолк изпълнителката повлече крак и след нея лиценз за футболен мениджър в началото на миналата година си изкара и „Мис България” за 2008 г. Наталия Гуркова.

Тя нагази с гръм и трясък във футбола, след като обяви, че има амбиции да надмине Малина. В нейния бизнес ортак й стана босът на „Вихрен” Коко Динев. Наталия и мъжът й Джордан заявиха, че ще уреждат трансфери у нас и в чужбина. Чужденецът даже уредил вече няколко футболисти за гръцки отбори, както и за „Литекс” и „Вихрен”.