Ексцентричната Мария Силвестър представи втората книга на певицата Светла Иванова - "Светът (между) в краката й".

Преди да започне с четенето на избрани фрагменти, актрисата сподели, че съдържанието много й допаднало и затова без да се замисли, се съгласила да участва в презентацията.

Сред феновете на скандалното четиво в стил наречен "dicklit" (обратното на "chicklit" т.е. книга за мацки) бяха писателят Димитър Шумналиев и Любен Дилов-син, който е и редактор на романа. Той разказа, че "Светът (между) в краката й" е съвременна книга, в която в част от героините можем да разпознаем известни родни дами.

Писателят разкри, че творбата е толкова откровена, че едно издателство отказало да я издаде, тъй като я взело за еротична. Шумналиев пък определи книгата като "дневник на автора".

"Често вадя бележник на най-необичайни места, за да запиша някой израз или чута история, която може да се доразвие. Но писането определено развива и друго качество - да чуваш и да улавяш това, което ти трябва", разказа за писателската си дейност изпълнителката на C'est la vie.

Сред гостите на събитието в столичната книжарница "Пингвините" бяха и сценаристът на "Шоуто на Слави" Ивайло Вълчев, шефката на БГ радио Ана-Мария Тонкова, музикантът Момчил Колев, Иван Тенев, бившия председател на Върховния касационен съд Иван Григоров със съпругата му и др.