“Мис България 2009” по цял ден виси в съда! Антония Петрова е там на задължителния за всеки дипломиран юрист 6-месечен стаж.

“Приключих с модата и го казвам първо пред “Труд”! Гмуркам се в дебрите на правото. Не желая да бъда вечната мис - максимума на подиума вече съм го постигнала. Искам да се развивам динамично. Не съм посветила 6 г. от живота си на правото, за да не правя нищо”, бойко заяви Антония.

Тя се похвали, че успехът й от държавните изпити е 6,00, а от цялото следване - 5,06. Като паралелно с правото е завършила и международни отношения.

“В първия момент в съда и прокуратурата някои подхождат към мен с предубеждение. Юристите са достатъчно възпитани да не го показват, но аз го усещам. Когато си поговорим обаче и когато видят как се справям със стажантските си задачи, нещата се преобръщат в моя полза”, добави горда от себе си миската.

За времето на стажа си Антония трябва да се пробва в 12 различни институции - софийски районен и градси съд, градска прокуратура, деловодство, съдия-изпълнител, нотариус... “Имаме стажантски книжки, в които събираме подписи, печати, но и мнения и коментари за работата ни”, разясни системата г-ца Петрова пред в. "Труд".

На нея й е приятно, че повечето хора я разпознават и смята за предизвикателство да промени мнението им, ако то е негативно. “Мечтата ми е да се отдам на правото и след няколко години (и още изпити) да стана съдия или нотариус”, сподели Антония Петрова.