Според някои на Архангелов ден имен ден имат и тези, които носят името Емилия.

Но въпреки, че певицата Емилия не празнува на 8 ноември, датата е повод за празник и за нея, защото получи работна виза от Американското посолство в София и вече спокойно може да се готви за своето първо презокеанско турне.

"Емилия USA 2010" включва 8 концерта и се очертава като едно от най-скоростните турнета на български поп-фолк изпълнител в Щатите.

Певицата пътува за Америка на 18 ноември, а още на следващия ден ще изнесе и първия си концерт пред българската общност във Флорида. Там, в Тампа, вече я очаква и Коста Марков, който през зимата предпочита да живее със семейството си на топло в САЩ. За 20 ноември е предвиден концертът на Емилия в Ню Йорк. Единствено тук певицата ще остане няколко дни, за да разгледа мегаполисния град и да усети атмосферата на Америка.

Емилия ще бъде настанена в луксозен хотел в сърцето на Манхатън, от където може да наблюдава светлините на "Тайм Скуеър". Тя със сигурност ще отскочи и до Статуята на Свободата - най-големия символ на Съединените щати.



Следващите дни се очертават да бъдат много емоционални за Емилия, защото на 23 ноември тя ще пее пред сънародниците ни в Лас Вегас. В световната столица на хазарта вече я очаква нейната колежка Мая, която не крие, че е подготвила много приятни изненади за Емилия. Бостън, Атланта и Вашингтон са следващите спирки на хитовата изпълнителка от нейното турне "Емилия USA 2010". Нашите сънародници в Масачузетс, Джорджия и Вирджиния с нетърпение очакват срещите си с българската звезда.

Последните два концерта на Емилия в САЩ са на 3 декември, във Финикс, Аризона и на 4 декември - в Чикаго, Илинойс. Точно в Чикаго, градът в който живее най-многобройната българска общност, е предвиден и най-грандиозния концерт от турнето. В деня, когато телевизия "Планета" навършва официално 9 години, Емилия ще зарадва с песните си всички българи. С този концерт музикалната медия ще отпразнува своя рожден ден на два континента.

Може да се каже, че цялото турне на Емилия в САЩ ще премине под знака на тази годишнина. Така бе и преди две години, когато с турнето си в Америка, Ивана представи най-гледаната музикална телевизия у нас - "Планета".

Източник: planeta.tv