Два дни в Копривщица прекара Нелина. Поводът обаче не беше почивка, а заснемането на осем от новите ú народни песни, включени във фолклорния албум "Чорбаджи Иван".

Лично кметът на града дал "благословията си" за мащабното заснемане на продукцията, а домакините се постарали да създадат най-добрите условия за екипа на "Планета".

Снимките започнали с обичаната народна песен "Канят ме мамо, на тежка сватба" в прословутата "Каблешкова къща".

Пъстрият хоровод ще поведат "Кавали свирят в усое", "Кога се Васка раджаше", "Легнала Яна, Яница", "Тудоро, Тудоро", а "Гано моме, Гано" певицата специално посвещава на баба си Гана.

За баш македонците са "Гена ми пойде на чешма", "За кого ги чуваш, Дано, очите", а "Кирчо на чардак седеше" е за табиатлиите.

Танцова формация "Нашенци" ще добави още колорит в красивата есенна картина с много настроение, оригинални танци и пъстрите си костюми.

Целият екип посети гроба на своя колега и приятел Нончо Воденицаров, който е погребан в двора на църквата в родния си град Копривщица.

До седмица телевизия "Планета Фолк" ще поднесе новата програма на Нелина с песните от новия фолклорен албум "Чорбаджи Иван".

Източник: planeta.tv