Тази есен Орлин Павлов не усуква ханш в ритъма на румбата като част от програмата на танцувално риалити. Не се е навил да бъде и жури, което му позволи да използва отново гласа си вместо балетните пантофки.

Резултатът е Chicago - позитивен фънки-поп с джаз елементи, дело на австрийската банда Symphonics. Записите се случват преди повече от година във Виена, където бившият фронтмен на „Каффе” записва в актива си още две мелодии. Настоящата вече си има и видео, чиято сюжетна линия се развива между шпагатите на герои от Dancing Stars. Естествено, по паркета дефилира и любимата на главния герой Яна, а хореографията е по патент на Маргарита Будинова.

Колкото до английската лирика синът на оперни асове е на мнение, че тя е най-скромната спънка по пътя към плейлистите на радиата. Действал е на принципа, че ротацията на родна музика така или иначе е минимална, нека поне си свърши работата качествено.

„Ако хората харесват песента, ще я слушат и на китайски. Честно казано, опитах да я запиша и на български, но звучи абсурдно смешно. Ето, ще се отнеса по-патриотично към пеенето в следващия ми сингъл, който ще се появи напролет.”

Уточнява, че отново иде реч за поп примамка към дансинга, а до финалната права на дебютния албум го делят седем парчета. Иначе казано, това е зверски обем работа, която е склонен вечно да отлага за утре.

„Нямам постоянен екип, с който да работя. Всеки път опирам до различни музиканти, песента се прави по поръчка. Следва чакане, мъдрене и аха да приключим – идва лятото и всеки си хваща чантичката към морето.” Пазарната действителност у нас го демотивира допълнително да събере душицата си в диск само за да има тема за разговор между приятели. И докато половинката му Яна преподава танци в Троян, София и Пловдив, той е загасил временно ореола на Крал на бала.

”Не съм стъпвал в залата от четири месеца, не ми остава физическо време да тренирам.” Вместо да гори калории пред огледалната стена, брюнетът снима кино. Получил е малка, но цветна роля в „Капитанската дъщеря” по Пушкин. Влиза в амплоато на армееца Антон Ковачев, който освен със сребърни букли и триъгълна шапка може да се похвали и с пропуск за леглото на Екатерина Велика.

Да топли императрицата и да марширува не било толкова екстремно, колкото фиксирането на изкуствените му мустаци. Процедурата отнемала най-много време от подготовката му за снимки, които започнали през лятото в София и се прехвърлили в Чехия. Сред имената в каста от наша страна са още Христо Живков и Андрей Слабаков. За съжаление продукцията е по поръчка на RAI 1 и ще се излъчи премиерно идната пролет, но само за зрителите на Ботуша.

По българските ширини Орлин ще демонстрира перфектната си зъбна картина само като водещ на „Големият кеш”. Опитът му да дирижира настроенията в развлекателно токшоу се случи през март в ефира на PRO BG. Брит аристократизма му детронира Светльо Витков и маниера на нахакан родопски комита от делничното “Точно така”.

Рейтинговите показатели обаче не порозовяха и епизодите с негово участие свършиха, без да ни изчакат. Пеещият актьор поема щафетата на есемес играта от Ники Кънчев и след директна покана от продуцентите. Проектът не изисква особен интелектуален напън и гъвкав хумор, но Орлин твърди, че бори скуката с реакциите на спечелилите парични награди.
.