Кортни реши да наруши мълчанието си относно раздялата със съпруга си Дейвид Аркет и добави, че е бил нужен кураж, за да прекрати брака си.

Холивудската звезда също разкри, че звездата от сериала „Приятели” Дженифър Анистън й помага да преодолее раздялата, пише "Дейли Мейл".

Тя каза, че 40-годишната Анистън, която изживя много болезнено раздялата си с Брат Пит, е била "прекрасна".

„Ние просто се забавлявахме, смеехме се, бяхме неразделни, а това е страхотно,” каза Кокс.

„Интересно е, че много мои близки приятели преминават през това точно в момента или както Дженифър вече са минали по този път".



*Многозначително: Кортни Кокс пристигна в хотела в Лос Анджелис с халката на пръста си

*"Тя е преминала през това": Кортни каза, че най-добрата й приятелка Дженифър Анистън се държала прекрасно с нея по време на раздялата със съпруга й (Снимка от „Агнешко”)

„Не знам какво става в този свят, но знам, че всичко се е обърнало с краката нагоре и наистина не знам какво предстои да се случи, но да, със сигурност знам, че Дженифър беше прекрасна.”

46-годишната Кокс и 39-годишният Аркет обявиха раздялата си преди около две седмици след 11-годишен брак.

По-късно в едно радио предаване Аркет сподели как е плакал първият път, когато е правил секс с друга жена след раздялата си с Кортни.

Кокс каза, че тя и Аркет, които имат 6-годишна дъщеричка на име Коко, все още не са подписали документите за развод.

За да разпали още повече страстите относно брака си и възможността за сдобряване, актрисата носеше венчалната си халка.



*Отново заедно?: Пръстенът все още е на мястото си

Въпреки че Аркет публично призна, че е спал с друга жена, Кокс продължава да настоява, че това е само „пробна раздяла”.

"Не знам какво ще се случи, но определено не говорим за развод”, каза Кокс пред списание TV Week.

*Пробна раздяла: Кортни Кокс сподели откровено в интервю, че тя и Дейвид не се развеждат

"Това е раздяла и смятам, че тя изисква много кураж. Каквото и да се случи ще е най-доброто и за двама ни".

*Добри намерения: Дейвид разкри пред домакините на US TV Реджис и Кели, че двойката ще опита да скрие раздялата от дъщеря им като прекарват уикендите всички заедно

Кокс е приела, че след 11-годишен брак съпрузите вече не искат едни и същи неща от живота.

„Понякога просто осъзнаваш: „Уау, ние сякаш сме живели разделени”, казва тя.

Двойката ще бъде видяна отново заедно в „Писък 4”- последното попълнение към жанра на хорър филмите.

Те се запознаха, докато снимаха „Писък”, където Кокс играеше ролята на телевизионен репортер, а Аркет беше градски шериф.

Аркет се извини, че е разкрил толкова много пред шоуто на радио водещия Хауърд Стърн миналия месец - там той каза, че двойката не била правила секс от четири месеца.

Той също сподели, че сексуалната му забежка с сервитьорката Джасмин Уолц го е накарала да се почувства „истински мъж” и допълни още, че той и Кортни са се разбрали, че могат да се срещат и с други хора по време на раздялата им.

Аркет каза и че Кортни е имала „емоционална афера” с колегата си от сериала „Агнешко” Браян Ван Холт.

Звездата от „Приятели” обаче, отхвърли всякакви твърдения за отворен брак, определяйки ги като „историите” на ексцентричния й съпруг.

„Дейвид е ексцентричен човек”, каза Кокс пред списанието. „Това не е новина, Хауърд Стърн го обича, а и аз самата съм му фен.”

„Не знам дали ще му се обадя сега, но... Дейвид е забавен човек и съм сигурна, че хората, които слушат радиото наистина се забавляват с историите му.”



*Отричане: Актрисата от „Агнешко” опроверга твърденията на Дейвид (сниман с нея и Коко през април), че бракът им е отворен

„Винаги съм се смятала за най-страхотната съпруга, защото бих направила всичко, което искам без да имам предвид отворения брак, това не е каквото ние имахме.”

„Няма да правя нищо на този етап. Никакви срещи”, добави тя. „Мразя да излизам, така че, не знам какво ще се получи от това. Аз съм си домошар.”

Дейвид се появи в сутрешното шоу на Реджис и Кели миналата седмица, за да представи по малко особен начин новия филм на двойката „Писък 4”, там той сподели, че те поддържат добри отношения.

Аркет каза на домакините, че все още е в добри отношения с Кокс въпреки раздялата им и продължи с новината, че всъщност са вечеряли заедно нощта преди шоуто.

Той също разкри, че двамата са на различни етапи от живота си: Кокс желае „израстване”, а той „е в настроение за лудории”.

Той каза още, че ще се грижат заедно за дъщеричката си Коко през уикендите. „Коко ще бъде малка пчеличка, а Кортни- слънчоглед”, каза той. „Понякога и аз ще надявам костюма на цветето.”

Снимка(водеща): Getty Images/ Guliver