Футболната звезда Димитър Бербатов е проявил желание да откупи един от самолетите на най-богатия българин Васил Божков.

Откакто е в "Манчестър Юнайтед", бившият капитан на националния отбор не ползва редовни полети, а наема частния самолет на боса на "НОВЕ холдинг".

Летателната машина е произведена от американската компания "Чесна Еър Крафт" и е собственост на милиардера Васил Божков вече 5 години. Самолетът се управлява от двама пилоти, а на борда си може да превозва до седем пътници.

"Чесната" е с височина 4,7 метра и дължина 14 метра, а салонът е с всевъзможни екстри - подгряващи седалки, DVD-та, няколко телевизора. За последните 3 години Димитър Бербатов е летял повече със самолета, отколкото собственикът на машината Васил Божков.

Митко е наемал летателната машина над 20 пъти, като обикновено полетите му се плащат от клубния тим "Манчестър Юнайтед". Всяко едно излитане и кацане на Бербо му струва 10 000 лева.

Важно е да се уточни, че Васил Божков не товари Бербатов. Митко не плаща наем, а просто поема разходите за самолетното гориво и летищни такси, също така осигурява и възнаграждението на пилотите и обслужващата го стюардеса.

Покрай честите си полети с частния самолет на най-богатия българин, Бербатов е успял да се влюби в "Чесната". Митко вече не крие желанието си да купи самолета от бившия си работодател в ЦСКА.

Цената на машината е около 10 милиона лева. Пари, които Бербатов изкарва чрез краката си за година. Като футболист на "Манчестър Юнайтед" заплатата на голаджията е 600 000 евро.

От обкръжението на Васил Божков издадоха, че милардерът е склонен да продаде частния си самолет на Бербатов. Босът на "НОВЕ холдинг" има на разположение цели 5 летателни машини. Олигархът е собственик на авиокомпанията "АВБ 2004", която извършва превози за собствена сметка и полети за бизнес клиенти срещу заплащане, пише в. "Уикенд",