Фолкдинозавърът Тони Стораро е сред най-популярните български певци. Всяка негова песен години наред е тотален хит.

Прави впечатление на мачо, приписват му връзки със съпругата на бизнесмена Христо Ковачки - Деси, с Теодора... с коя ли не негова колежка.

Истината обаче е, че съпругата му Валя си остава единствената жена в неговия живот. На 13-14-годишна възраст двамата се запознават, а малко след това разбират, че са далечни братовчеди.

Никой от роднините обаче не се възпротивява на тяхната любов.

Наскоро двамата с Азис изкараха култовия хит “Да го направим тримата”, който взриви чалкотеките.

Това стана повод “ШОУ” да се срещне със звездата, за да научи истината за него от първа инстанция.

*Тони Стораро и Азис

- Тони, жена ти ревнува ли те от Азис след вашия хит “Да го направим тримата”?
- Азис отскоро взе нещо да ми намеква... Вика: “Снощи те сънувах!” Питам го: “Как ме сънува?” А той: “Ами, не ми е удобно да ти кажа!” “Кажи, де, как?” И Азис си признава: “Ами, правехме любов с тебе и беше много хубаво!” На шега му се карам: “Абе, Васко, какво става?!!” А той се оправдава гузно: “Нищо, аз само да ти кажа!”

Истината е, че ние сме като братя с Васко. Преди 6-7 години той се скри при мен в Несебър, по това време имах участия там. Беше избягал от всички. Тогава еуфорията около него беше много голяма. Дойде и вика: “Тонка, скрий ме някъде, моля ти се!” Нали го знаеш, казва го малко като женичка! Къде да го скрия – прибрах го в нашата стая с жена ми. Оставих ги двете с Валя да си бъбрят по женски и излязох да си върша работата...

- Вярно ли е, че си имал големи неприятности с твоя фенка преди години?
- Идваше едно момиче - където съм аз, и тя там. Един ден съм си вкъщи и се звъни на входната врата. Гледам – тя! Сега, не върви да тръгна да обяснявам на жена си... Тя ще каже: “Коя е тая?! Стига толкова!” Не е добре. Излязох, тя носеше шоколадови бонбони: “Това е за теб!” Луда работа! Викам: “Благодаря ти! Взех ги, а после... ги хвърлих!” Може да ми е направила някакви магии, знае ли човек?!

- Имаше ли проблем с небезизвестния бизнесмен Христо Ковачки, когато тръгна “нежния” слух за теб и съпругата му Деси след дуета ти с нея?
- Това е смешно, всъщност аз ги запознах с Деси... Ковачки ми е близък приятел.
През 2001 г. пеех в ресторанта му. Той е свит в себе си човек и ми намекна, че я харесва.

Казах му: “Аз мога да ти дам телефона й!” Тогава имах един джиесем от тези, тухлите. Чак ми загря телефонът, докато говореха първия път! След това вече те си се свързаха, започнаха да се срещат. Сега живеят добре, имат си две деца.

- Бил си близък с Жоро Илиев? Какъв беше този човек за теб?
- Абе, стига, не е хубаво така! Този човек сигурно не може да почива спокойно в гроба си! Да го оставим вече... Всички за него говорят!

Но ще ти кажа защо го обичам аз. Още не се познавахме добре, бях един обикновен млад, тепърва прохождащ певец, господин “никой”. Влизам в едно заведение на Слънчев бряг с още двама-трима приятели. Беше ни страх да ходим по такива места, защото ставаха побоища. На вратата се срещаме с Жоро Илиев и с още двама души от охраната му. Видя ме.
Прегръдки, целувки. “Какво правиш тук?!” “Пея, а сега съм излязъл с приятелите си!” Жоро веднага се върна с нас в заведението: “Ела тук!” Настани ни в едно сепаре: “Как си, какво правиш, вървят ли работите, доволен ли си! Имаш ли парички? Да почерпя!” Не че го вълнуваше толкова, просто проявяваше внимание към мен! Поръча бутилка уиски, стоя още две минути на масата и каза на управителя: “Тони с приятелите си остава в това сепаре! Всичко поемам аз!” А на мен обеща: “Утре вечер ще дойда да те слушам в кръчмата!” И това беше – стана и си замина.

- В началото на кариерата си получавал 10 лв. на участие, така ли е?
- Да, това беше през 1997 г. в една механа в кв. Столичния кв. “Слатина” и участията продължаваха от 7 часа вечерта до 2-3 часа през нощта. Бях на 22 години, току-що излязъл от казармата, дошъл от Шумен в големия град - не познавах улиците, голямо движение, бях объркан... Но нямах друг избор, ако бях останал в Шумен, цял живот щях да пея в тамошната механа, а на стари години като всички стари музиканти по онова време ми предстоеше “завидната” съдба да продвам сладолед или семки... Казах си: Хайде да пробвам в София! А и като слушах певците, не чувах като моя глас...

Та в тази механа в “Слатина” хонорарът ми беше 10 лв. Живеех на квартира в “Люлин”, само таксито ми през нощта беше 5 лв.

Чаках да дойде някой по-як клиент, който да даде бакшиш, да събера персонала и да излезем да се разкараме по софийските кръчми, да видим какви пари се изкарват.

Тогава топзаведението беше “Кошарите”, когото и да търсиш – там беше. Васко Илиев, брат му Жоро, всички босове на охранителните фирми... Там пееха Румяна, Бог да я прости, Хисарския поп, Володя Стоянов, Джони, Еми Стамболова, Нелина...

- Кога ти пя за пръв път в “Кошарите”?
- Една вечер Хисарския поп каза пред всички в заведението: “Сега едно момче е дошло да ви изпее нещо!” Ами, хайде да изпее - не бяха въодушевени... Изпях две-три гръцки песни, всички станаха на крака, харесаха ме.

Но аз бях един обикновен Тони. Наоколо взеха да умуват: “Как ще се казваш сега?” “Как?! Ами Тони!” Не можело... Тогава Маги Халваджиян ми измисли името – Тони Стораро. Дори не можех да го изрека правилно в началото!

- Къде живееш сега, Тони?
- Не в палат, като тези, дето ги снимаха данъчните! Живея в апартамент в Княжево. Не се оплаквам. Жена ми Валя гледа децата. Един мъж трябва да си гледа женичката, поне това трябва да направи... Вече не работя за 10 лв., а за повече пари. Плащам си данъците. Никой не може да ми каже: “Ей ти, дължиш това и това!”

- Каква кола караш?
- Карам много хубава кола, мерцедес S класа. Тя е като мой дом. Половината ми живот минава в колата.

- Как ти се струва кризата от сцената?
- Където по масите имаше много бутилки уиски, сега виждам по една, където имаше по бутилка – сега има по две-три малки...

- Спортуваш ли? Как поддържаш фигурата?
- Каква фигура?! Аз нямам фигура! Никакъм спорт, никакъв фитнес... Само по 2-3 км на ден ходя пеш всеки ден!

- А двете ти момчета как са?
- Единият е на 7 години, а другият е на 15. Големият ми син е първа година в Музикалното училище в София.

Като идват на участия при мен млади момичета, вече питат: “Тонка, какво прави синът ти?!” Няма по-голям кеф от това!

Вижте видео:

Тони Стораро и Азис - "Да го правим тримата"

Интервю: Валерия Калчева