Фройд нарече женската сексуалност „тъмният континент”, ако това е истина мъжката сексуалност трябва да бъде определена като тъмната планета. Но когато се стигне до секс, при мъжете е простo, нали? Това не е вярно. Спалнята е една от най-големите сцени на мъжкото изпълнение и като такова, това което виждате е изпълнението на ролята, а не реалносттa.

 Не е чудно, че при опит да се удовлетвори актьора, жената губи поглед върху истинската същност на мъжа.

Ето 10 разобличаващи факта, които сигурно бихте искали да знаете:


1. Похвалата

Смята се, че мъжете сме толкова погълнати от либидото ни, че нямаме никакво самосъзнание за секса. Когато обаче стане въпрос за комплименти за подсилване на сексуалната увереност мъжете не се различават от жените. Похвалата може да бъде дадена преди да се стигне до спалнята (дайте ни един бърз преглед и вижте колко надъхани ще изглеждаме) и след това (дайте ни още един бърз преглед и ни кажете колко добре изглеждаме голи). Също така мъжете се притесняват за големината на коремите си (и други измерими органи), за косата си (или липсата на такава). Опитайте се да бъдете максимално положителни що се отнася до тези деликатни въпроси.


2. Страхуваме се от близостта...

... но не поради причината, за която си мислите! Проучванията показаха, че мъжете са по-любящи, дори по-изразяващи се от момичетата, преди да достигнат училищната възраст. По това време усещането за сдържаност в среда се появява - чрез думи, мисли, чувства – и желанието ни за близост се подтиска. Така желанието ни за близост, което може да ужаси мъжете, става табу – не защото е задушаваща близостта, а защото осъзнаваме колко отчаяно я искаме. Какво може да направи една жена? Първо, да разберете, че отбоя на вашия мъж след секса е може би заради шока от това, колко много копнее близост с вас (и колко много му е отказвана в живота му). Тогава отстъпете и вие малко. Това ще му даде да разбере, че момчешките му навици са всъщност напълно мъжествени.


3. Наслаждаме се на секса заради самия секс

Като споменахме това за близостта, понякога „дивия, необуздан секс” е правилното лекарство.
Мнението на доктор Джо Корт, психотерапевт и сексолог, е: „ Мъжете искат жените им да изпитват удоволствие от грубия секс, не просто да го търпят или да го приемат лично. За мъжете не е важно да доминират над жена, а да я приклещят. Оставете се да бъдете притисната от време на време.

4. Ние не сме просто нашия...

Пенисът получава всичкия натиск, но мъжете имат „много ерогенни зони”, твърди психологът доктор Мелоди Шефер. „Мъжете не правят забележка на жените, защото се страхуват, че желанието на жените към тях може да угасне и те да не искат да се докоснат до тях повече. Но има много места, които една жена трябва да докосне.”Като например гърдите, вътрешните бедра и лицето. Две други ключови зони: нежното стискане на тестисите на мъжа наистина може да възбуди, тъй като съчетава контрола с освобождаването. Също така, стимулирането на перинеума, зоната между скротума и ануса ще засили удоволствието по време на орален секс.

5. Подкрепяме фантазиите

„Мъжете искат да споделят фантазиите си, но се тревожат, че жените им ще ги засрамят или съдят строго”, казва д-р Корт. По същия начин д-р Шефер съобщава, че мъжете желаят жените да разкрият фантазиите си. Искате ли да се откриете за тези възможност? Опитайте се да го превърнете в игра. Първото и най-важно нещо е да не съдите другия; после, тайно напишете сценарии, които са събуждали желания във вас и ги сложете в кутия. Когато сте отново заедно извадете един. Опитайте ако и двамата се чувствате комфортно за това. Ако ли не, д-р Корт препоръчва да зададете на автора един ключов въпрос: Какво харесваш в тази фантазия? Понякога идеите на фантазията могат да бъдат изразени чрез по-различни, комфортни сценарии.

6. Харесва ни да говорите

Говоренето по време на секс стимулира не само ушите. Какво говорене? Мръснишко, похвално и напътстващо са чудесно начало. Колкото и забавно да звучи, думите на жена могат да накарат мъжа да се почувства потентен и енергичен като римски гладиатор дори и той да е банкер от покрайнините на града.


7. Имаме нужда от вашата откровеност

Сексът може да облекчи напрежението в една връзка, но той често при него то се появява. Ако се оплакваме от липсата на секс (или от това, че правите разни неща само на рождения си ден), може би пропускаме важни проблеми, които допринасят за този отказ. Трябва да ни кажете. Мъжкото его е свързано със секса, затова е лесно за нас да отхвърлим проблемите в леглото като липса на интерес отколкото като проблеми, в които ние имаме дял. Избягването на тези проблеми обаче оставя вашето чувство незабелязано както и нашата неудовлетвореност.

8. Харесваме танца на ухажването

Мъжете харесват хубавия лов, a романтиката има същата тази черта като на лова. Позволете ни да ви ухажваме; накарайте ни да заслужим вашето желание. Доктор Корт отбелязва още: „ Емоционалната интимност е свързана с близостта, но поддържането на сексуалното желание изисква известна дистанция?” Как двойките постигат този опасен баланс между двете? Като си позволяват всеки от партньорите да има „отделна сексуалност”: сексуален живот, който не включва, но и не предава другия. „За него това може да означава да позволява на жена си да използва играчки или да позволява на други мъже да я заглеждат : за нея – да му позволява да гледа порно, за да изживее своя фантазия.” Такива угаждания спомагат поддържането на баланса между страстта и отдадеността и при двете страни.

9. Можем да дадем обяснение за порното

Няколко неща, за да се изясни картината: 1. Пристрастените към секса представляват само 4 % от населението, така че малко вероятно е мъжът ви да е един от тях. 2. Понеже детските преживявания влияят на сексуалността в зряла възраст, хората се възбуждат по много индивидуални начини. С други думи, д-р Корт казва, „никоя жена не може и нито трябва да бъде всичко за един мъж.” Все пак остава въпросът: Как жената да не приеме гледането на порно лично? Първо, определете дали мъжът ви може да се прави секс като гледа или не гледа порно. Ако е второто, тогава имате нужда от професионална помощ. Ако е първото, д-р Корт съветва да разбулите мистерията на гледането на порното, като обсъдите това. Използвайте модела „какво го възбужда срещу това какво вас ви възбужда.” По този начин се създава диалог, който разрешава честност, достойнство и близост.


10. Винаги имаме нужда от секс, но не поради причината, за която си мислите

Мъжете са обвинявани, че са сексуално ненаситни, но жените трябва да преосмислят това: „Мъжът гледа на секса като празник”, твърди д-р Шефер, „Те искат жените да гледат по-хедонистично на секса. Придвижваме се през живота си със скоростта на звука, с множащи се предизвикателства и напрежения. Лесно е да позволим на изискванията на нашето време да ни отнемат радостта, удоволствието и възможността, която секса ни позволява. Той трябва да е на най-долния ред от дългия списък от приоритети. „Ако това не ви кара да искате „да уловиш деня” (или нещо друго), помислете за ползите върху здравето: „ При оргазмите се освобождава окситоцин, който е наречен „обвързващия хормон”, сближаващ двойките като също така облекчава тревогата и стреса, намалява кръвното налягане и засилва оздравителните процеси.”