Асен Блатечки, новият /пореден/ секссимвол на родното кино, който се превъплъти в ролята на бившия пандизчия Чарли в “Стъклен дом”, бил на нож със Стефан Данаилов – “възкръсналия” олигарх Касабов, от набралия завидна популярност тв сериал.

Причината за взаимната им непоносимост трябва да се търси назад във времето, когато Блатечки, момче от средностатистическо българско семейство, е студент в НАТФИЗ...

Преди това снажният младеж с впечатляващи “перки”, републикански шампион по карате за 1990-а, е завършил столичната 8-ма гимназия, в един клас с Ваня Щерева, авторката на романа “Стъклен дом”, написан по едноименният сериал, пише blitz.bg.

Родителите му били престъпно млади при идването му на бял свят, затова Асен от хлапе се научил да се оправя сам в живота.

Според клюката, за да си докара някой и друг лев отгоре към мизерната студентска стипендия, в бурните и безпарични години на прехода е заработвал и като жиголо – обслужвал по-възрастни дами. И нито една от завехналите тузарки не е направила “рекламация”.

Разбира се, Блатечки упорито отрича този момент от “трудовата си биография”, но има десетки хора от гилдията, готови да го потвърдят.

Още в НАТФИЗ бъдещото “лошо момче” на българското седмо изкуство кара “наборките” си да припадат по него, а застарелите “лъвове” в съсловието да се пукат от завист.

*Снимка от постановката ""Бардак"

Най-люто завиждал на младока Стефан Данаилов, който не можел да се примири, че представителките на нежния пол виждали в него вече само “добрия чичко”, а не някогашния разбивач на дамски сърца.

“Асене, от тебе няма да излезе нищо, камо ли актьор!”, изцепил се веднъж майор Деянов, който водел техния клас в НАТФИЗ. Най-интересното е, че самият Блатечки е разказвал тази история пред колеги, пояснявайки със завистливия нрав на Ламбо публичното си заклеймяване като “некъдърник”.

*Стефан Данаилов (Сн. Нова тв)

Докато се утвърди, актьорът е припечелвал като тапицер и като охранител в столичното заведение “Блейз”, твърдят негови състуденти. Помагал е и на родителите си, които отворили малък ресторант, днес вече носещ стабилни дивиденти.

За любовния живот на Блатечки от години се носят потресаващи слухове – най-вече в количествено измерение. “Хубавото е в многото!”, обичал да повтаря обслужвалият ВИП-клиентки актьор. С “мачовски” пунт свалил и настоящата си приятелка Катерина, също актриса, която му роди дъщеричка.

*Блатечки с Катерина и дъщеря си Катерина

“Имаш по-готино дупе от Дженифер Лопес!”, подвикнал подир колежката си свалячът, и момата била “готова”.

Оттогава не са се разделяли близо 10 години, но Катерина почти не се изявява в театъра, тъй като изцяло е поела грижата за дома и 8-годишната Катя. За сметка на това Асен гастролира из цялата страна с бясно темпо, за да осигури приличен стандарт на семейството си.

“Лошото момче” на бг-киното му е намерило цаката как да не се охарчва по хотели и ресторанти, докато играе в провинцията. Знаейки, че обаянието му още действа безотказно, въпреки че гони 40-те, Блатечки си подсигурил по една любовница във всеки град, за да го храни и пои в замяна на това, че няколко дни топлел леглото й.

Според негови авери всяка от дамите била наясно, че си има десетки съпернички, но това само ги нахъсвало да се представят в най-ярката си светлина пред “секссимвола”.

”Асен е много привързан към двете Катерини в своя живот и за нищо на света не би зарязал майката на детето си заради някоя “пеперудка” от прованса. Така се посрами вече на години Веселин Ранков, който се влюби от пръв поглед в някаква тийнейджърка, продавачка на вестници в Разград, и се ожени набързо за нея.

Истината е, че Асен се подиграва на простоватите си гаджета, че толкова лесно се поддали на опасния му чар и били готови на всичко, само и само да го имат за една нощ повече”, коментират сценични труженици.

*Койна Русева и Асен Блатечки

По-различна била ситуацията с колежката му Койна Русева, с която нашумяха в ситкома “Приятели”. По думите на техни общи приятели двамата имали много силна професионална връзка и наскоро пак си партнирали страхотно в пиесата “Балзак” на именит немски драматург, поставена от колоритния режисьор Георги Михалков – Жоро Китаеца, на сцената на драматичния театър в Търговище.

“Носят се слухове, че Койна не е безразлична към Блатечки и дори е имало период, когато е била лудо влюбена в него. Постепенно обаче “бурята в душата й” утихнала, тъй като Асен не отвърнал на чувствата й.

Изненадващо отклонил и офертата й за бърз и неангажиращ секс. "Той открай време си е хитряга и избягва да се набърква в авантюри със свои популярни колежки”, поясняват представители на съсловието.

По-възрастните от тях, които вече са аут от сцената и екрана, съскат и по адрес на култовата актриса Илка Зафирова. Тя влезе наскоро в “Стъклен дом” като майката на Асен Блатечки.

“Илка изобщо не се трогна от смъртта на бившия си мъж - известния кинодокументалист Оскар Кристанов, да не говорим, че приживе изобщо не даваше пет пари за него. А той вече беше доста болен и изпаднал. Дългогодишното бохемство го превърна в развалина.

Имаше период, когато буквално не излизаше от кръчмата “Сам дойдох” до Немската гимназия. Пропи, изяде и проигра на комар парите от продажбата на апартамента си на пл.”Славейков” и на стари години остана без покрив. Приютяваха го състрадателни приятели, но в един момент положението стана нетърпимо, защото го налегнаха много болежки и никой не искаше да го гледа.

Неда, общата им дъщеря с Илка, също се беше дистанцирала отдавна от родителя си.
Тя по принцип набляга само на кариерата в чужда фирма, след като отдавна се разбра, че не става за сцената. И синът на Оскар от актрисата Ина Попова, която дълги години съжителства без подпис с художника Жоро Липовански, не се разчуства от безпомощното състояние на баща си”, раздуват артклюкари.

Единственият човек, подал ръка на бездомния и осиромашал кинаджия, била ветеранката на Народния Жоржета Чакърова.

Веднага, след като приюти в дома си на столичната ул.”Гургулят” грохналия Кристанов, тръгнаха слухове, че между двамата ветерани имало и сърдечна тръпка.

“Това са пълни глупости.Оскар не можеше да си върже сам връзките на обувките, толкова беше зле със здравето, а те го изкараха секстерминатор. В младостта си, разбира се, той си падаше по хубавите жени, но Чакърова никога не е била сред интимните му завоевания.

По-скоро тя го прибра и до последно се грижи за него заради приятелството му с покойния й мъж Стефан Харитонов, също кинодокументалист, който си отиде без време от инсулт”, разказват театрали от по-старото поколение.