Яна Маринова, която изпълнява ролята на Елена в "Стъклен дом", разказва как се справя със славата, за участието си в "Мисис България", "Сървайвър" и как се е пробудила.

- Разкажи ни за твоята героиния в "Стъклен дом" - Елена Атанасова.

- Ооо първо да кажа, че много я обичам. Това е една от най-хубавите роли, които съм получавала. Просто Елена е такава смесица от арогантност, чувства, желание за успех, амбиция и в същото време ранимост в най-обикновени човешки ситуации. Просто има какво да се извлече от нея. Има какво да научиш от нея.

- Кое е общото и кое е различното между теб и Елена?

Това е много често задаван въпрос дали имам общи неща с героинята. Смятам, че всеки човек има така наречените негативни качества в себе си. Аз според мен съм си същата като Елена, но когато живота го изисква да съм такава. Има хора, които с удоволствие ги наказвам с реплики на Елена. Просто човек съм, който трудно ще си остави магарето в калта и не смятам, че примерно трябва да пребориш житейските ситуации, практичните ситуации с възвишени идеи и обратното. Когато наистина трябва да се оставиш на чувствата, да търсиш някаква практика… Така че точно като Елена знам кога и с какво. Въпроса е, че тя си слага едни цели. Чисто материални цели…

- Любимата й тема е пари…

- Да, пари… Цели свързани с благополучие според нея. Докато благополучие за Яна може да означава ей толкова голяма чанта, в която да събера всичките ми мечти и заминавам за края на света. Мога да започна отначало хиляди пъти. Нещото от което Елена много се страхува.

- Какво ти даде сериала "Стъклен дом"?

- Какво ми даде сериала. Ами изпълни ми една от най-големите мечти. Много от отдавна мечтая да играя в нещо, което е хит. Защото досега съм играла в продукции, било като водеща или като актриса, била съм в продукции, които са добри, имат своята идея, набират скорост, но някак си не можеха да ударят върха, да станат абсолютен тотален хит. Докато "Стъклен дом" с появяването си, как да кажа… Просто абсолютния връх в България.

- Ами славата? Как се справяш с нея?

- Ами славата при мен дойде много на постепенни крачки. Все едно се изкачвам лекичко по една стълба. Аз за пръв път застанах пред камера на 25 години в "Хотел България", разни реклами и т.н. И дойде постепенно. В началото ме познаваха като Калина от "Хотел България", после се изявявах като участник в "Мисис България 2004", титулуваха ме, пратиха ме в Индия. Там срещнах страшно много хора, които малко по-малко започнаха да ме разпознават. "Сървайвър" вече, "Забранена любов" нали стана известно, че участвам в сериите, но не са излъчени все още. :Сървайвър" ми даде вече много голяма популярност. Така, която почти на всяка крачка да ме спират.

- А със "Стъклен дом" спират ли те хората?

- Е това е тоталния връх вече в разпознаването на улицата. Понякога е много приятно. В смисъл аз винаги това съм целяла. Като мина да видя усмивките.

- Ти си един от доста интересните участници в "Сървайвър 3". Какво ти беше усещането да си на острови толкова далеч от цивилизацията?

- "Сървайвърr" между другото също ми беше като сбъдната мечта, но подсъзнателна. Защото от самото начало като станах модел, много ми беше трудно, че хората не знаят колко съм луда и какви физически данни имам. Много съм атлетична, имам страхотни физически данни и в спорта съм се доказала толкова много… В смисъл, че имам физическа култура, доста над средната и мечтаех за едно такова състезание с такива игри, но когато отидох в "Сървайвър", той ми даде много повече. Накара ме да се чувствам свободна. Просто разбрах защо из вековната истина е храна и подслон. Разбрах защо примерно човек трябва да отстоява себе си. Защото просто трябва да правиш каквото трябва, да става каквото ще. На това ме научи "Сървайвър". Тази мечта всъщност беше неосъзната от мен, но се превърна в страхотен урок.

- Друг важен момент е спечелването на титлата "Мисис България 2004"

- Да, мисис, много хора ми казват "Мис България", а дори не се чувствам толкова красива. Това е конкурс за омъжени жени. Това е едно патентовано издание, конкурс за омъжени жени.

- Суетна ли си?

- Много. Много суетна съм.

- Опиши себе си с пет думи.

- Огнена, влюбена, щастлива, умееща да обича.

- В какво вярва Яна Маринова?

- Вярвам в… в себе си е много тривиално. Вярвам, че съм тръгнала по правилния път и че има неща, които ще ме доведат до съвършенство и когато умра, да си кажа… "Така исках да живея". Мечтая почти за същото, за което мечтаят много хора. Да ми е живо и здраво детето, мъжа, Никола и Тихомир са ми най-близките същества. Да ги обичам, въпреки че ми е много различна любовта към всеки един от тях и за това мечтая, да са здрави. Просто да успея някъде по пътя, да не сбъркам заради егото си.

Източник: Every.bg