При една от поредните акции от хората на Цветан Цветанов, ченгетата заловиха съдия Славчо Петков и великотърновския бизнесмен Георги Вълев.

Съдията е бил закопчан от униформените под ръководството на Софийска градска прокуратура и заместник-градския прокурор Роман Василев, заради поискания от него подкуп в размер на 25 хил.лв, пише razkritia.com.

Бил спипан на местопрестъплението във великотърновския квартал “Картала”, когато получавал част от сумата в размер на 6 бона, като при изплащане на цялата сума Славчо Петков щял да приключи воденото срещу престъпника дело в негова полза. За нещастие на двамата и за радост на обществеността това, така и не се случило, поради намесата на органите.

Но в същото време те са спестили и транспортни разходи, като малко по-късно са се отбили до съседното курортно селище Арбанаси, където антимафиотите са сгащили бизнесмена Георги Вълев, като уличен за връзката му с убийството на Румен Рачев –бизнесмен от Шумен, и Петър Лупов – адвокат във Велико Търново.

Така хората ГДБОП и БОП са си свършили работата, като с един удар, отстреляли два заека – единият подкупен съдия, а другият организатор и поръчител на убийства.

По случая с великотърсновския бизнесмен се изказа лично и вътрешният министър Цветан Цветанов, който съобщи, че Вълев е един от заподозрените в палеж на автомобила на великотърновския адвокат, както също така и за неговия побой преди няколко години.

Но Георги Вълев не се свързва само с вече споменатите имена, а дори се вярва, че именно той е част от организираната престъпна група “Килърите”. Тези съмнения се появиха веднага в медиите, след като шефът на МВР Цветанов разкри, че зад мафиотите стои крупен бизнесмен от старопрестолната столица.

Ченгетата и сега продължават да “душат”, обискирайки още адреси на свързани с престъпниците лица, като се очаква и още нещо да излезе по случая за доказателствен материал.

В крайна сметка антимафиотите са свършили добра работа днес, след като са закопчали един корумпиран съдия и бизнесмен отговорен за убийства, каквито са двамата Славчо Петков и Георги Вълев.