Следващата жертва на Златомир Иванов-Баретата най-вероятно е 18-годишно момиче. Тя все още е ученичка, но е свидетелка по делото срещу опасния наркобарон и още 20 души, участвали в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества.

Причина за евентуалното убийство е непукизмът на българските медии, които съобщават пълното име на свидетелката, като по този начин хвърлят живота й в опасност, пише razkritia.com.

Приятел на девойката бил арестуван в заведение в столичния квартал „Младост“ от десетина ченгета, където двамата пиели кафе. Тя казва, че не е знаела с какво се занимава той, но въпреки това е призована за свидетел по делото срещу Баретата.

В своите показания младата дама разкрива имената и адресите на някои от дилърите на Златомир Иванов, от които младите често са си купували марихуана. Пред съда обаче тя казва, че това не отговаря на нейните показания, тъй като униформените са я накарали да се подпише на лист, попълнен от друг.

Любопитен момент е, че делото срещу Баретата може да бъде прекратено, ако се докаже, че един от престъпниците – Борислав Секулов, страда от шизофренично заболяване.

„Не виждате ли, че съм болен? Ако не ми вярвате, питайте майка ми. Губят ми се цели часове и страдам от тази болест от дете. Нямаше как да се излекувам, защото нямах медикаменти“, са думите на обвиняемия.
А самият Златомир Иванов беше пуснат под домашен арест в началото на месец октомври т.г.

Страшното в случая е, че хората на бандита могат да убият 18-годишната свидетелка, за да затворят устата й завинаги. А медиите тръбят пълното й име и „чудно“ как никой не се сети да публикува и адреса й. Надяваме се скоро със закон да забранят споменаването на пълните имена на свидетелите по знаковите дела. Може би именно тази публичност кара повечето хора да си мълчат, докато хора като Баретата си „лекуват тревожно-депресивно състояние”, в което уж се намират, в някой луксозен хотел или яхтичка.