Забраниха рекламната кампания на Келвин Клайн в Австралия, заради неприемлива сексуална насоченост и провокативната Лара Стоун.

Разбира се, всяко общество има право да реши какъв вид изображения да се показват на билбордовете и по екраните на телевизиите им.

Така че, ако по-голямата част от австралийците смятат, че тази реклама е неуместна, защото кампанията е прекалено сексуализирана, всички уважават това и тя просто не се показва повече.

Други смятат, че тази реклама не е забранена, заради това, че демонстрира сексуален акт, нито че показва прекалено фриволното поведение на манекените, а просто защото на част от кадрите демонстрира чиста проба насилие, пише lifesyle.bg.

В действителност, на нас от Hotnews.bg, Лара не ни изглежда особено притеснена. Една от снимките обаче ни напомня (но в много по-лек вариант) на реклама на Долче и Габана, която им създаде много неприятности през 2007-ма година. В нея жена е насилена да лежи на земята от мъж, докато група други мъже стоят наоколо и наблюдават.

Забранената в Австралия реклама дори не е толкова колоритна, колкото миналогодишната им кампания в която младо момиче участва в своебразна оргия с 3 момчета.

Естествено всеки има право на мнение и сам може да даде свобода на въображението си като гледа тези снимки. А какво е вашето мнение? Споделете в коментарите и гласувайте в нашата анкета.