С трима различни композитори работи в момента Преслава - Велислав Драганински, Кости и Даниел Ганев.

В токшоуто "Открит микрофон" по радио "Сигнал плюс" певицата сподели, че първо ще пусне песента на Даниел Ганев, която вече е записана и се очаква скоро да бъде презентирана на феновете.

"Мисля си, че на Даниел Ганев песента ще излезе по-бързо. Тя вече е записана" - казва Преслава, а за проекта с Кости споделя, че не е искала толкова рано да се коментира пред медиите, но обстоятелствата са наложили това да стане.

"Беше много интересно това, което се получи. Аз ходих при него преди около 10 дни. Преди това бяхме се чули. Реших изобщо да не пускам новината, но се случи така, че в Интернет пространството се пусна някаква новина, че ще правя дует с Моранди. Някой разбрал пък, че съм ходила и до Румъния. С дуета Моранди се засякохме на едно парти и оттук-оттам всеки пита, разпитва, пишат се какви ли не неща и се стигна вече до това, че няма как да не кажа за Кости" - разказва тя.

Певицата обясни и какво най-вече я впечатлява в творчеството на румънския автор на музика. "Песните на Кости ми харесват, звученето най-вече, саундът, който прави. Надявам се и на мен да ми направи нещо хубаво, приятно, което хората да харесат, да се забавляват на него. Дай Боже да е хит, но все пак не може да бъдем много смели в изказванията си преди да чуем крайния вариант" - казва Преслава.

Тя е наясно само с една малка тема, която й е пуснал хитмейкърът. Нарочно не пожелала да го насочва с конкретни свои идеи или да дава примери с песни, за да може композиторът да ú предложи това, което прецени за най-добро.

"Преди по-малко от месец се чух с него и преди десет дни, когато отидох имаше вече някакъв мотив, нещо като мелодийка, което нищо не може да значи за момента, но много приятно. Не съм си позволявала да му казвам какво точно ми харесва или какво точно искам да ми направи. Той каза, че знае много добре моите песни и да съм сигурна, че ще имам хубава песен от него. Не исках да го вкарвам в някакви определени рамки" - обяснява Преслава и не крие симпатиите си към творчеството на Велислав и качествата, които той притежава като автор на музика.

"Времената се менят. Всеки композитор си носи своя стил и може би в момента той е на мода, но утре, вдругиден не се знае какво ще е. Примерно композитори като Велислав, кадърни момчета, с които работим, си остават във времето, независимо колко на мода са или не. Аз съм пристрастна, как да кажа, много си харесвам Велислав, но според мен е време да направя нещо различно. Продължавам да работя с него, разбира се, но нека и аз да експериментирам по някакъв начин" - споделя певицата.

Между другото стана ясно, че Преслава вече е чула демото на парчето, върху което работи Велислав Драганински, но все още не може да се ангажира със срок кога ще бъде завършен проектът и ще го чуе публиката.

"Стараем се всички да разнообразяваме, да угаждаме на публиката. Не сме една и две певици, много сме. Всеки вади нови неща. Вече пазарът е съвсем друг, съвсем друго се изисква. Много хубави проекти излизат. Всеки се старае да бъде различен и интересен" - откровена е гласовитата певица, която няколко поредни години печели приза "Певица на годината".

Източник: Signal.bg