Световноизвестният британски изпълнител сър Елтън Джон бил твърде изплашен, за да изслуша последния си нов албум The Union, след записването му.

Въпреки солидната дискография от 29 албума преди последния, музикантът бил невероятно разтревожен от факта как ще бъде приет от почитателите си, след като албумът бил изпратен на звукозаписната компания, пише БГНЕС.

"Тревожа се от начина, по който албумът ще бъде приет. Не можах да изслушам песните със звукозаписната компания, беше твърде плашещо", сподели сър Елтън.

Той записа албума с помощта на колегата му изпълнител и пианист Леон Ръсел. Двамата се познават от 70-те години на миналия век, но в последно време изгубили контакт помежду си.

Елтън Джон допълни, че двамата са използвали албума Modern Times на Боб Дилън като отправна точка, докато са работили по новия алубм.

"Мой шаблон беше Modern Times на Боб Дилън, който звучи като албум от 50-те, но също е модерен", сподели музикантът. Той разказа за гордостта, която изпитва, че е успял да помогне на Леон да съживи кариерата си, от която певецът почти се бил отказал.

Снимка: Getty Images/ Guliver