Kings of Leon издават многоочаквания си пети албум Come Around Sundown на 19 октомври от RCA Records/Вирджиния Рекърдс. Той е записан в Ню Йорк - Avatar Studios и е продуциран отново от Angelo Petraglia и Jacquire King.

Come Around Sundown е последовател на суперуспешната тава Only By The Night, която се продаде в над 6 милиона копия и донесе на бандата 4 статуетки Грами. Това е поредното смело и експанзивно изявление на живеещия в Нашвил, Тенеси квартет, който през последните две години се превърна в една от най-големите рок банди; а също така и една от най-креативните и търсещи нови музикални посоки банди.

Както вече са доказали по време на богатата си кариера, Kings of Leon обичат да работят. Без значение дали пишат, записват или са на турне, бандата е винаги в движение. Само 3 месеца след като приключи турнето в подкрепа на Only By The Night в края на 2009, KOL атакува студиото за записи през февруари 2010. През юни се завърнаха в родния си щат, за да оглавят триумфално фестивала Bonnaroo Music & Arts Festival, след което през юли започнаха тур из Северна Америка, който приключи на 23 септември.