Кариерата на Уейн Руни на "Олд Тарфорд" е към края си, а опитите на ръководството на „Манчестър Юнайтед” да отрече предстоящата раздяла с най-голямата звезда на тима не могат да прикрият истината ­ нападателят е в явен конфликт с мениджъра и ще последва съдбата на Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо.

Сравненията с предишните идоли на публиката на "червените дяволи" са уместни не само защото и двамата напуснаха клуба в момента, в който обтегнаха отношенията си с Фърги, но и поради един друг факт. Бекъм и Роналдо бяха продадени на „Реал”, а именно испанският гранд е основният фаворит за подписа и на Руни. Самият Руни на последния си разговор с мениджъра директно му е заявил, че иска подпише с „Реал”, при това още през зимата, пише в. „Сън”.

Драстичният спад във формата на Руни, скандалът с проститутките през лятото и отказът му да подпише нов договор са основните причини, които са довели до разрива между него и Фъргюсън. Навършващият 25 години в края на седмицата нападател чувствал, че решението на мениджъра да го остави на пейката в двубоя срещу „Уест Бромич” през уикенда не е с цел да го предпази от нови критики, а е своебразно наказание. Затова Уейн категорично заявил на шефовете на клуба, че иска да си тръгне.

"Отношенията между Руни и мениджъра са в критична точка. Никой в клуба не може да си позволява да подкопава авторитета на Фъргюсън. В подобен спор може да има само един победител попитайте Дейвид Бекъм", заявява източник от "Олд Трафорд”, цитиран от "Сън".

Миналата седмица Руни влезе в противоречие с Фъргюсън, като заяви, че не е имал контузия в глезена. По-рано Фърги твърдеше обратното. Още тогава се появиха индикации, че двамата трудно ще намерят общ език и най-логичният изход от ситуацията е трансфер на нападателя.