Инспекторът от Правно-историческия факултет на ЮЗУ "Н.Рилски" Маргарита Владимирова е била нападната и бита на работното си място от студентка и нейния приятел.

Инцидентът станал в петък, в края на работния ден, съобщава "Струма", предаде blitz.bg.

Маргарита Владимирова била в кабинета си, когато студентката-задочничка Вероника Андреева дошла от София, за да провери дали всичките й оценки са нанесени в дневниците.

Оказало се, че една от шестиците е вписана в книжката, но в главната книга липсва. На въпроса на Вероника "Защо се е получило това недоразумение?" инспекторката вдигнала рамене и отговорила, че тези неща не зависят от нея и без преподавателя не може да попълва дневниците.

В този момент Вероника се ядосала и започнала да крещи: "Боклуци, мафия...".

За да предотврати скандала, Маргарита се опитала да отпрати студентката и при опита си да затвори вратата на кабинета си притиснала ръката й. В този момент се намесил приятелят на задочничката. Той напсувал богато Маргарита Владимирова, а след това започнал да я удря. Един от юмруците му попаднал в корема на инспекторката.

Незабавно след инцидента двете страни депозирали паралелни жалби в прокуратурата. Маргарита Владимирова, Вероника Андреева и приятелят й вече са разпитани и им е съставен акт за нарушение на обществения ред.

Тримата участници в скандала ще бъдат изправени на подсъдимата скамейка в Районен съд-Благоевград на дело по Указа за борба с дребното хулиганство.

На снимката - Маргарита Владимирова; blitz.bg