Звездата на националния отбор по волейбол Матей Казийски избра място за 20-дневната почивка, която получи от клуба си Тренто след световното първенство в Италия. Вчера посрещачът замина за Исландия, където ще се отдаде най-вече на риболов.

"Исландия е идеалното място, където да заредиш батериите. Матей отиде там да лови сьомга", призна бащата на Казийски - Илиян. Той разкри, че синът му тръгнал за ледената земя в пълно бойно снаряжение, включващо последен модел въдица и такъми.

"Страстта му към риболова не е случайна. Отдавна го мъкна за риба на язовир "Искър", където имаме вила. Като го изпратих, му заръчах да прати много поздрави на Ледената кралица Асдис Ран", допълни на шега Казийски старши.
Матей ще остане в Исландия до 27 октомври. Оттам той пътува директно за Италия, за да се включи към Тренто за втория мач от първенството.

В началото на седмицата шефовете на европейския шампион решиха да пуснат Казийски в почивка заради натрупаната умора от подготовката и мачовете на световното първенство. Матей пропуска домакинския мач от I кръг срещу новака БКК-НЕП (Кастелана Гроте).

"7 дни спорт"