Линда Еванджелиста се раздели с 64-годишния милионер Питър Мортън, съобщи в."Ню Йорк пост".

Според изданието двойката се разделила в края на лятото след серия пререкания. Вестникът напомня, че канадката, която е на 45 г., се прочу с изказването, че тя и останалите супермодели "не стават от леглото за по-малко от 10 000 долара на ден".

Пред вестника близък на милиалдера споделил, че Питър, който е основател на веригата "Хард рок кафе", се застоява в Малибу и обича Лос Анджелис, докато Линда предпочита да прекарва повече време в Канада и с приятели в Ню Йорк. И освен това като повечето модели, Линда има високи изисквания и обича отношението към нея да е като към принцеса.

Някои от семейството на Питър не я харесваха особено и бяха слисани, когато тя се появи на последния Ден на благодарността с пръстен с голям диамант. Но до брак така и не се стигна, споделя още източникът.

Връзката на Еванджелиста и Мортън е от края на 2006 г., когато тя е бременна със сина си Огъстин Джеймс. Тя отрича твърденията, че баща на детето й е съпругът на актрисата Салма Хайек Франсоа-Анри Пино, който е собственик на "Гучи".

Въпреки промените в личния й живот, кариерата на Еванджелиста продължава все така успешно, отбелязва изданието.