Благой Георгиев може да премине в Щутгарт, стана ясно от изказване на спортния директор на "швабите" Фреди Бобич. Бившият германски национал призна, че халфът на Терек представлява интерес за неговия клуб, но е доста скъп и на този етап е трудно да се каже дали ще се стигне до трансфер.

"Отлично познавам Благо. Той е интересен футболист, но има договор с Терек и струва много пари", заяви Бобич, който допреди няколко месеца работеше в Черноморец, заедно с добрия си приятел Красимир Балъков, пише .

Щутгарт стартира по ужасяващ начин сезона в Бундеслигата и заема последното 20-о място в класирането. Отборът загуби 6 от 7-те си мача и вчера старши треньорът Кристиан Грос беше уволнен. На Бобич се пада задачата да намери нов наставник, а според медиите в Германия един от вариантите е именно Балъков.

"С Красимир се виждаме често, дори и след като напуснах България. С него и Джоване Елбер бяхме невероятно трио, всички в Германия ни наричаха "магическия триъгълник". Постоянно се шегувахме помежду си, а съперниците ни се чудеха на какво се смеем. Сега се случва да играем на благотворителни мачове и удоволствието е все същото", сподели Бобич.

Именно той е в основата на интереса на Щутгарт към Благо Георгиев. Юношата на Славия прекара един сезон в Бундеслигата с екипа на Дуисбург и обстановката не му е непозната. Откакто е в Терек, той на няколко пъти беше желан от германския клубове, но високата му цена спираше преговорите в най-ранна фаза.

Не е тайна, че Благо е любимец на президента на Терек Рамзан Кадиров, който често го изненадва с луксозни подаръци. През настоящия сезон тимът от Грозни се движи в първата половина на таблицата в Премиер лигата и има шансове да се класира в евротурнирите. Ако това не стане, Кадиров може и да склони да пусне Георгиев в Щутгарт или друг клуб, който е готов да извади минимум 2 млн. евро.