Актьорът Аштън Къчър, който има над пет милиона последователи в Twitter, заяви, че двамата със съпругата му Деми Мур обичат да си пишат в сайта за микроблогове, дори когато са заедно.

"Много често двамата със съпругата ми седим един срещу друг и си пишем съобщения в Twitter, малко е странно", сподели Къчър на технологична конференция, организирана от най-големия телеком в Израел Bezeq, пише БГНЕС.

"Причината е същата, поради която изпращате рози на жена на работното й място. Понякога на хората им харесва да бъдат обожавани публично", заяви 32-годишният актьор в присъствието на Деми, която беше сред публиката.

Звездната двойка, която активно използва сайта за микро блогове, миналия месец започна медийната кампания "Истинските мъже не купуват момичета", насочена към прекратяване на он-лайн трафика на роби.

"Това съдържание може да бъде спряно, можем да намерим това съдържание, да открием тези хора, наистина можем да изкореним трафика на хора и да премахнем робството от Интернет", допълни Къчър.

Twitter, в който съобщенията са ограничени до 140 знака, е на четири години, но вече се превърна в популярна социална мрежа със 145 милиона потребители и около 90 милиона съобщения на ден.

"Ако погледнете топ 100 на медийните компании, 95% от тях са собственост на бели мъже над 40-годишна възраст...Twitter дава по-вярна представа за човешката графика от която и да е медийна компания. Има промяна на властта в медиите и ние ставаме свидетели на нея", допълни актьорът.

Вижте видео:

Снимкa (водеща): Getty Images/ Guliver