Клинт Истууд опроверга слуховете, че е поканил Хоакин Финикс за новия си филм, посветен на легендарния основател и директор на ФБР Едгар Хувър.

Появилите се съобщения, че Финикс ще изиграе протеже на Хувър в лентата Истууд коментира така:

"Няма такова нещо. Чудя се кой пусна този слух? Не, Финикс няма да играе във филма, и през ум не ми е минавало да го каня. Впрочем той не беше ли рапър?"

Подигравателното изказване се основава на обстоятелството, че преди година Финикс обяви, че зарязва актьорството и става рап-изпълнител, пише БГНЕС.

*Хоакин Финикс

Рап-кариерата му обаче бе кратка, истинска катастрофа. След като дори на него му стана ясно, че няма да се превърне в новия Еминем, Финикс обяви, че отново става актьор.

Това обаче се оказа доста по-трудно отколкото да престане да бъде, тъй като в коравия бизнес на киното законите са неумолими - за да те канят редовно във филми, трябва да си в играта денонощно.

Иначе в лентата за Хувър ролята на весдесъщия екс-шеф на ФБР вероятно ще изиграе Леонардо ДиКаприо.

*Леонардо ДиКаприо (Снимкa: Getty Images/ Guliver)

"Ролята е тъкмо за него. Хувър е бил извънредно сложна личност. Хомосексуалността му е само един от аспектите в неговото "аз".

Той е бил доста интелигентен, макар и невинаги интелектът му да е бил в услуга на доброто", казва 80-годишният Истууд, който миналата година обяви, че няма повече да се снима като актьор, а само ще режисира.

Вижте видео: