Концертът на рок легендите Scorpions в България, който трябваше да се състои на 9 октомври (събота), се отлага, съобщават организаторите АРТ БГ и Z-Rock.

Промяната е наложена от влошеното здравословно състояние на вокалиста и фронтмен на групата Клаус Майне, което му попречи да пее вчера и пред гръцката публика на Peace and Friendship Stadium в Атина. От няколко дни Майне страда от грип, което доведе и до сериозни проблеми с гласа.

Въпреки първоначално да бе оповестено, че болестта на певеца няма да наруши графика с останалите дати от прощалното световно турне на групата, по изрично предписание на личния му лекар в Хановер се налага той да вземе по-дълга почивка, за да се излекува напълно.

Както и в Гърция всеки момент се очаква за София да бъде насрочена нова подходяща дата през октомври, когато да се състои дългоочакваният от българските фенове последен концерт на Scorpions в България. Досега закупените билети за шоуто ще важат без презаверка за новата дата.

Всички членове на Scorpions поднасят най-искрените си извинения пред многохилядните си почитатели в България в специално обръщение. То може да бъде видяно на тяхната интернет страница.

Концертът, който се отложи, е част от прощалното световно турне на Scorpions - Get Your Sting And Blackout, с което те се сбогуват официално с милионите си почитатели. След повече от 45 години на сцена звездите решиха да сложат край на кариерата си.