Българският голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов продължава да бере плодовете от великолепната си игра и трите гола в мача в дербито срещу Ливърпул.

Едно от попаденията на Митко вече се нареди сред фаворитите за гол на сезона в Европа в класацията на популярния сайт "Goal.com", пише .

Естествено, номининацията е за втория гол на Бербатов, отбелязан с удар над главата, след който топката описа красива парабола и с помощта на гредата влетя в мрежата на Ливърпул.

„Сега ни предстои пауза за международни мачове и това ни дава възможност да прегледаме десетте най-добри гола за сезона до момента. Още не се знае дали някое попадение, което ще бъде отбелязано в следващите месеци няма да спечели наградата за гол на този сезон. Засега можем само да кажем, че летвата е вдигната много високо", пише в материала.

Сред конкурентите на Бербатов ще бъде турчинът Хамит Алтънтоп, който вкара зрелищен гол от воле срещу Казахстан в мач от евроквалификациите. Бразилецът Клео от Партизан същесна с виртуозно изпълнение. Той се разписа съз задна ножица в мача срещу Хайдук (Кула) от сръбското първенство. Сериозен фаворит е и Мати Бъроус от Гленторан, който вкара гол срещу Портадаун след уникален удар с пета от много трудно положение.