Далеч по-вълнуващ и интересен от треньорските подвизи е личният живот на Лотар Матеус. Няма никакво съмнение, че той е Дон Жуан сред германските специалисти.

Неслучайно медиите в родината му единодушно отбелязват, че с ангажимента към България легендата отново ще попадне в новините на спортните страници, защото на жълтата преса отдавна е абонат. По образование Матеус е специалист по вътрешно обзавеждане. Има три деца - две дъщери от деветгодишния си първи брак с русата красавица Силвия и син от втория си брак с швейцарката Лолита Морена, който трае 5 години.

*Лотар със Силвия

"Разделих се с Лотар през 1999 г., защото е безотговорен. Все още мисли като дете. Крайно време е да порасне. Отгледах сина ни Лорис съвсем сама. Лотар е лош баща. Дори не си прави труда да купи подарък за сина си на Коледа или поне да му напише писмо за рождения ден. Изобщо не го е грижа за нашето дете", разказва 49-годишната Лолита пред в. "Билд".

*Лотар с Лолита Морена

През 2003 г. Матеус вдига трета сватба. Бившият защитник се врича във вярност на сръбкинята Маряна Костич. Двамата се запознават по време на престоя на Лотар в Партизан. И тази любов не трае дълго. Матеус се развежда с третата си съпруга след 4 години, за да сключи четвъртия си брак.

*Лотар с Маряна Костич

Този пък джакпота удря 19-годишният украински модел Лиляна. Цяла Германия е шокирана от разликата в годините - само 26. Двамата се взимат на пищна церемония в Лас Вегас, но само след няколко месеца става ясно, че не са един за друг. Но Лиляна се възползва максимално от популярността на съпруга си. Украинката става световноизвестна. Лъсва на кориците на камара модни списания.

*Лотар с Лиляна

Освен това брюнетката не щади банковата сметка на съпруга си. Матеус плаща силикона, новите устни и телефонни сметки на жена си от порядъка на 1300 евро. Чашата прелива, когато претенциозната Лиляна не харесва силиконовите си импланти и решава да си сложи други, по-малки. И докато Лотар Матеус си търси работа, нежната му половинка не спира да купонясва. Най-безскрупулно изневерява на съпруга си с италианския бизнесмен Матео Балдо. За нейно нещастие е заснета от папараци да се целува с новия си любовник на яхта край Сардините. Веднага след като вижда снимките, Матеус хвърля годежния си пръстен.

*Лиляна с  Матео Балдо

"Повече не мога да търпя лъжите й. Поведението и изказванията й ме засягат повече от снимките, които видях. Когато я попитах какво е станало, тя просто ми отговори, че била пияна. Дори когато човек е пийнал, може да се въздържа. Искам да се разведем възможно най-бързо. Тя е първата от всичките ми бивши жени, на която няма да позволя да продължава да носи името Матеус", споделя разочарованият германец пред сайта promipool.de.

След болезнената раздяла рогоносецът търси утеха в Белград при бившата си съпруга Маряна Костич, с която до ден днешен са добри приятели. Дали селекционерът на "лъвовете" ще намери новата си изгора в България, предстои да видим.