Валери Божинов събира сили да поиска прошка от семейството си, с което не комуникира от три години.

Близък приятел на футболиста сподели пред в. "Уикенд", че нападателят на "Парма" е прекъснал всякакви връзки с майка си Пепа, втория си баща Сашо Ангелов и с по-малката си сестра Михаела.

Родителите нямат обяснение защо футболния национал им е обърнал гръб. Но предполагат, че причината се крие в половинката на Валери - Алисия.

Заради предателството към роднините му съвестта на нападателя го зачовъркала свирепо и той обмислял по какъв начин да им се извини. Божинов търпял много критики от аверите си и от своя мениджър Джери Паломба, че не е поканил майка си и баща си на кръщенето на невръстния си син Валери.

Според биологичния баща на Божинов - Емил, причината за разцепването на семейството не е Алисия. "Снахата няма никаква вина. Пепа и Сашо по едно време се взеха много насериозно. Казвал съм му на Валери, ако не на Сашо, поне на майка си да се обади. Но не мога да го накарам да го направи насила", споделя Емил.

Той твърди, че в момента е в отлични отношения със сина си, чуват се през ден-два. Емил е родом от Лясковец, но от известно време живее в София. На въпроса с какво изкарва прехраната си в столицата отговаря лаконично: "С каквото намеря".

Днес майката на национала има рожден ден. Смелостта на Божинов за прошка обаче явно не е пораснала дотолкова, че да я поиска на празника на родителката си.