Кийра Найтли, която нашумя след участието си в поредицата "Карибски пирати", не крие вълнението си от това, че е станала филмова звезда.

Тя споделя, че именно несигурността в това, което прави я кара да харесва професията си на актриса толкова много.

„Актьорството е професия, в която в един момент си най-търсеният човек, а в другия кариерата ти може да приключи - това е страхотно. Намирам това за най-очарователното нещо в този бизнес - мога да изчезна за миг като дим."

„През целия ми живот съм обичала да гледам филми. Харесва ми това, че можеш да избягаш от реалността, обичам историите. Това, че мога да съм част от всичко това, е направо невероятно. Да наблюдавам процеса от началото до края. За това искам да правя това до края на живота ми." - разкрива силната си любов към киното Кийра.

Може би от доза суеверие актрисата не иска да надниква в бъдещето дори и да има възможност, защото то може да не е толкова хубаво, колкото самата тя си го е представяла.

„Така или иначе, ще е ужасно, защото ако е прекалено хубаво се вълнуваш и в крайна сметка не е толкова хубаво, колкото си си мислил, че ще бъде. А ако наистина не е хубаво, тогава човек се страхува и изживяваш живота си в страх. Това наистина ще е кошмар."