Секссимволът на руската атлетика Дария Клишина, която наскоро засне предизвикателна фотосесия за мъжко списание в родината си, сподели, че никога не би заменила атлетическата си кариера с тази на модел.

“Невъзможно е да се обясни или изрази с думи. Емоциите, които получаваш в сектора за скок на дължина, не могат да бъдат заменени. Уверена съм в това на 100 процента. Снимам се в списания, за да получа допълнителни пари. Вярвам, че леката атлетика е спортът, който може и трябва да бъде поощряван“, заяви 19-годишната красавица.



Тя говори и за личния си живот, който споделя с руски национален състезател също в скока на дължина: “С него почти никога не говорим за спорт и резултати. Защо? Имаме достатъчно тренировки. В тази връзка при нас всичко е идилия. Разбираме се перфектно. И какво ще правя с инженер? Той няма да издържи, ако съм на лагери 6 месеца в годината“.



Освен красота, Клишина притежава и безспорен талант. През 2010 година премина границата от 7 метра, а двукратната бронзова медалистка от Олимпийски игри Татяна Котова твърди, че именно 19-годишната тийнейджърка притежава качествата за опит от 7,50 метра в скока на дължина. Ето какво казва Клишина по този въпрос: “Разбира се, че е хубаво да го чуя. Но сега съм доволна, че постепенно подобрявам резултатите си. Аз съм само на 19 и вече имам скок над 7 метра. Не всеки може да се похвали с това. Но аз имам още много работа. Треньорът вярва в мен и мисли, че мога да скоча повече. Ще се опитам да оправдая доверието на хората“.



Източник: