С уникален пърформънс ще се вдигнат завесите в „Нощта на мечтите” в Bailando днес.

Китайската арт трупа „My dreams”, в която участват хора с увреждания, ще представи едно от своите магнетични изпълнения, трогващи сърцата на хората по цял свят, пише dir.bg.

„Хилядоръкия Бодхисаттва” е спектакъл с участието на 22-ма танцьори със слухови увреждания.

На 1 октомври в зала 1 на НДК световноизвестната арт трупа ще представи за първи път неповторимото си шоу пред българска публика.

В „Нощта на мечтите” в Bailando” тандемите, получили най-ниски оценки от журито, ще трябва да защитят своята кауза.

От танцовите двойки това са: Красимир Каракачанов и Рада Рачева, която мечтае да осигури дом за своето деветчленно семейство; Мира Радева и Желяз Турлаков, мечтаещ да основе нова наркокомуна в България. Третата двойка от танцуващите е тази на Антон Радичев с Джема Зачири, чиято кауза е да помогне на сестра си, професионален състезател по бадминтон, да участва на Олимпиадата през 2012.

От певческите дуети лице в лице ще се срещнат двойките Евгения Раданова с Асен Йорданов и Дидо Мачев с Мира Мохамед. Шампионката по шорттрек застава зад каузата на Асен да събере средства за изграждане на нова и модерна зимна пързалка за българските спортисти. Мира Мохамед пък ще танцува, за да осигури лечение на 8-годишната си дъщеричка, страдаща от детска церебрална парализа. И тук, подобно на танцовите двойки, един от тандемите ще трябва да напусне благотворителното шоу.

Зрителите за първи път ще могат да подкрепят своите фаворити, като гласуват с SMS за техните изпълнения. Цените за кратките съобщения са едни от най-евтините - 0.25 ст. без ДДС към M-tel и VIVACOM Globul и 0.24 ст. без ДДС към Globul.

На страницата на вече са публикувани банковите сметки за всички участници. Дори и след евентуално отпадане на някоя от двойките, съответните банкови сметки остават отворени и по тях ще могат да се набират допълнителни средства до края на шоуто.

Гарант за това, че средствата ще стигнат до мечтателите, е Нова Телевизия, която ще контролира сметките.

Снимки: mydream.org.cn