Доналд Съдърланд ще е голямата кинознаменитост на месец октомври у нас. Бащата на агент Джак Бауър - Кийфър Съдърланд, ще даде рамо на Крисчън Слейтър на снимачната площадка на щатския трилър “София”.

Филмът ще се снима изцяло у нас. Камерата се завърта на 3 октомври пред храм-паметника “Св. Александър Невски”, съобщиха от киноцентъра “Ню Бояна”. Според сюжета, който още е загадка, действието се развива в София.

Публиката познава достолепния актьор от “Обратна тяга”, “JFK”, “Гордост и предразсъдъци”, “Италианска афера”, “Инстинкт”, “Време да убиваш”, “Студената планина” и др.

Съдърланд и Слейтър ще са единствените американски имена в “София” - за пръв път в актьорската листа на щатски филм надмощие вземат българите. Сред избраните да застанат в кадър до Доналд Съдърланд са капитан Петко Войвода Васил Михайлов, Валентин Ганев, Башар Рахал, Ивайло Герасков и още 20 имена.

“Вероятно ще играя в някакъв епизод, но още не съм чел нищо и не съм се съгласил - каза вчера Васил Михайлов. - Ако нещо не харесам, може и да не снимам, аз съм си такъв.”

За малка роля е ангажирана и 14-годишната Калина Станчева, дъщеря на Койна Русева. Тъй като филмът ще е полиезичен - ще се говори на английски, френски, турски, арабски, някои наши актьори ще произнасят репликите си на български.