Холивудската актриса Кейт Уинслет създаде благотворителна фондация за деца, болни от аутизъм, след емоционален разговор с нейната дъщеря за тежкото състояние.

Звездата от "Титаник" наскоро участва като разказвач в документалния филм - "Смелостта на майката: Разговор за аутизма", пише БГНЕС.

Филмът разказва историята на млада исландка, която се опитва да помогне на сина си, страдащ от аутизъм, да започне да общува. Актрисата изгледала филма с нейната дъщеря Мия. Въпросите на деветгодишното момиченце във връзка с показаното в лентата накарали Уинслет да създаде фондацията "Златна шапка". Организацията ще се ангажира с обучението на хора, страдащи от аутизъм.

"След като изгледахме документалния филм с моята дъщеря, тя се обърна към мен и ме попита: "Какво щеше да стане, ако нямах възможност да си говоря с тебе мамо?".

*Кейт с Миа

"След като осмислих думите й и какво означава за една майка да не може да разговаря със собственото си дете, разбрах, че трябва да взема отношение за осъзнаването на това бързо разрастващо се състояние", сподели актрисата.

Снимкa(водеща): Getty Images/ Guliver