Джеймс Блънт изненадва приятно всички любители на качествената музика с новия си сингъл „Stay The Night" - мелодично и грабващо парче, разкриващо нова и различна страна от таланта на певеца.

Парчето е част от третия студиен албум на изпълнителя Some Kind Of Trouble, който се очаква да излезе през ноември. Музикалният проект е продуциран от Стив Робинсън и представлява една своеобразно нова глава в музикалната кариера на Блънт, с подчертана свежест и спонтанност, характерни за цялостната визия на албума.

Сингълът „Stay The Night" изцяло отразява това настроение - типична парти песен с открояващ се съпровод на акустична китара и неангажиращи истории за безпаметни нощи. Парчето е написано от Блънт, Райън Тедър от One Republic и Стив Робинсън и улавя безспорния талант на изпълнителя като същевременно пълноценно предава настроението, вложено в цялостното звучене - безгрижие и забавление.

„Преди, правех песен и отивахме да я запишем. Този път беше точно обратното - отидохме в студиото без каквато и да било концепция" спомня си Блънт.

„Всички бяхме обзети от някакво еуфорично чувство, искахме просто да се забавляваме и да вдигнем врява в студиото. Беше наистина страхотно и се получи много естествено."

Албумът Some Kind Of Trouble е най-новият проект на Джеймс Блънт, предхождан от световния успех на „All The Lost Souls" от 2007 г. и „Back To Bedlam" от 2003 г., които общо са продадени в над 18 милиона копия.