Холивудската легенда Антъни Хопкинс свалил 34 килограма, след като се подложил на драстична диета.

Звездата от "Мълчанието на агнетата" сподели, че третата му съпруга Стела Аруейв му помогнала да възприеме по-здравословен начин на живот, пише БГНЕС.

Той признава, че бил пристрастен към мазната храна преди да се подложи на драстична диета, от която изключил напълно месото.

"Бях пристрастен към хляба, бисквитите и какво ли още не. Обичах всички вредни неща", разкрива Хопкинс.

Сега обаче той се радва на обикновен живот, основан на здравословно хранене и много упражнения, но признава, че първоначално свалил драстично килограми, което много го изненадало.

Въпреки че през 2008 г. и 2009 г. почитателите на актьора се тревожеха за здравето му, сега той е категоричен, че се намира в най-добрата форма през целия си живот.

*Антъни Хопкинс със съпругата си  Стела Аруейв 2007(Л), 2009(Д); (Снимки: Getty Images/ Guliver)

"Съпругата ми не е диктатор, но ми каза, че трябва да спазвам режим. Така че посещавам залата шест дни в седмицата, ходя пеша, живея с 800 калории на ден, не ям тестени изделия, само понякога хапвам сандвичи. Свалих толкова много килограми, 34 за две години, но качих малко в Европа, докато снимах филма на Уди Алън "You Will Meet a Tall Dark Stranger" по-рано тази година", разказва още Хопкинс пред Ню Йорк Пост.

Актьорът разказва още, че заради стриктната диета повечето от дрехите му му станали големи и той подарил по-голямата част от тях на благотворителни организации.