Албена Денкова и Максим Стависки ще стават родители, научи “ШОУ” от изключително достоверни източници, близки до двойката.

35-годишната фигуристка е вече в петия месец на бременността. Бебето се очаква да проплаче в началото на януари следващата година. Албена и таткото Максим Стависки обаче се опитват до последно да скрият щастливата вест от медиите, тъй като не искат новината да става публично достояние.

Притесненията им са породени от това, че цяла България намрази Стависки, след като пиян той уби боксьора Петър Петров и вкара в кома Мануела Горсова.

С куп съдебни “пируети” фигуристът успя да се измъкне от правосъдието и не лежа дори ден в затвора, което настрои всички срещу него. Заради това Албена и Макс живеят абсолютно дискретно, откакто разбраха, че чакат бебе. Почти цяло лято те изкараха във вилата на бащата на Денкова в морския курорт Лозенец или зад високия зид на къщата си в столичния квартал “Бъкстон”.

Според мълвата бъдещите родители смятат да се установят да живеят в чужбина, където на спокойствие да отглеждат детето си. Според хора от квартала им Денкова и Стависки са обявили за продажба къщата си. Двойката купи 3-етажната постройка преди няколко години, след което спретнаха здрав ремонт на имота, който в момента се оценява на над 1 милион лева.

Припомняме:

Спортни успехи:

Албена Денкова и́ Максим Ставийски са състезатели по фигурно пързаляне при танцовите двойки.

На световното първенство в Калгари, 2006 Албена и Максим стават световни шампиони. Това е първият златен медал за България във фигурното пързаляне, а на световното първенство в Токио, 2007 Албена и Максим стават за втори път световни шампиони.

Катастрофата

На 5 август 2007 г., след употреба на алкохол, Стависки предизвиква тежка катастрофа край Приморско, след като навлиза със своя Хамър в насрещното движение и удря челно лек автомобил Хонда, като преди това изблъсква автомобил Ауди от пътя.

*Хамърът на Стависки

В катастрофата загиват 23-годишният шофьор на Хонда-та Петър Петров, 18-годишното момиче (Мануела Горсова) изпада в кома с опасност за живота, а другите им двама спътници са ранени; самият Стависки е без наранявания.

Според установените от МВР факти, Стависки шофира с 1,1 промила алкохол в кръвта (при 0,5 допустими), с превишена скорост и предизвиква катастрофата като навлиза в лентата за насрещно движение и удря челно колата на потърпевшите със своя джип. Малко преди инцидента той е спрян от патрулиращи полицаи, които, след като го разпознават, го предупреждават да кара по-внимателно и го пускат без да му вземат проба за алкохол.

По време на катастрофата Максим Стависки е лице на кампания на бТВ за безопасно каране по пътищата с наслов „Ако си пил, слез — искам да стигна жив“.